Filme indiene 2012: HEROINE (review)


Heroine 2012 Hindi Movie

ACȚIUNE: Cred că cel mai bine s-ar potrivi o comparație cu încercarea unui copil de a desena niște valuri; în loc să iasă niște linii fluide, acestea devin frânte, agresive, într-o permanentă concurență de sus-jos, munte-prăpastie care te obosesc, îți storc și ultima picătură de energie.

Așa e și lupta eroinei – acerbă – într-o industrie în care azi ești pe culmile succesului, înconjurată de strălucire și lux, iar mâine zaci uitată într-un colț tenebros ca o păpușă stricată, fără vreun drept la reparații sau câtuși de puțină atenție.

Un film răvășitor – imaginând o lume crudă, neiertătoare – stropit din abundență cu aburii alcoolului, iubiri pasagere, o viață nebună, prețul celebrității.

Nu pot să nu-l compar cu Fashion și The Dirty Picture – o trilogie având ca punct focal satisfacțiile aduse de o meserie în lumina reflectoarelor și sacrificiile implicate pentru a rămâne pe podium – desigur, întotdeauna tânjind după fabulosul loc I.

O luptă interioară, dar mai ales cu gura lumii – ”Lumea te ridică, lumea te coboară!”

MUZICĂ: Modernă, cu accente metalice, însă în mare parte de bun simț, cu tonuri puternice de melancolie. Khwahishen și Saaiyan îmi plac în mod deosebit. Album reușit.

 

2 Comments (+add yours?)

  1. Scorpya
    Feb 08, 2013 @ 22:21:14

    Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012! Nu aveam mari pretentii si asteptari tinand cont cat a durat productia (ba joaca Ash, ba nu joaca, hai ca filmeaza, hai ca opreste filmarile ca este gravida, ba vine Katrina, ba Kareena, ba Priyanka) tot procesul asta, imi promitea (cum s-a mai intamplat) un film dezastruos, cand colo, este in top! In ceea ce ma priveste, mai bun ca cele mentionate de tine (de Fashion, chiar am fost dezamagita).

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Hedwig's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading