Filme indiene 2012: AGNEEPATH (review)


agneepath

ACȚIUNE: Un film întunecat, tenebros unde afacerile ilegale sunt în floare. Mai mult decât atât, se profită de onestitatea și bunătatea oamenilor, deseori trimițându-i pe lumea cealaltă. Droguri, trafic de carne vie, mafie, personaje dubioase, handralăi cu mutre de KGB-iști uitați în soare câțiva ani predomină în peisaj. Legături periculoase, secrete, răzbunare sunt câteva fire din covorul țesut de regizor și întreaga echipă.

Mie mi s-a părut un film scârbos din cauza cantităților însemnate de sânge ce erau împroșcate în toate direcțiile cu fiecare ocazie. (probabil ar trebui să-l revăd)

Desigur, există și o altură mai sentimentală care mai taie din barbarismul gorilelor de mahala.

MUZICĂ: Mi se pare excelentă. Piese din toate categoriile pentru toate gusturile: 2 melodii pline de sentimente răscolite, de o sensibilitate vădită; o melodie alertă și jucăușă cu versuri ce i se potrivesc mănușă; apoi deja faimoasa Chameli cea ”mătăsoasă” :D; trecem puțin și prin muzica de darbar, cu influențe sufite și încheiem apoteotic cu evocarea zeului elefant însoțită de o ecranizare de proporții. Acest album e un deliciu – versuri, voci, linie melodică – cuplul Ajay-Atul merită aplauze!

 

4 Comments (+add yours?)

 1. Scorpya
  Feb 08, 2013 @ 22:18:07

  Un film pe care l-am evitat. Nu am explicatie, fiindca am mai vazut de acest gen…pur si simplu l-am evitat.
  Hedwig, eu am renuntat sa mai cred in premiile lor din 2007. Insa ca festivitati, chiar merita urmarite, plus, ca din cand in cand, se mai acorda si cum trebuie. Mai rar, dar decat deloc este bine si asa.

  Reply

 2. Elena
  Jan 21, 2013 @ 13:08:55

  Mie una mi-a placut foarte mult acest film…prea multe povesti de dragoste in ultimul timp, era timpul sa iasa putin din tipar…si din cate stiu e un remake al filmului cu acelasi nume din 1990 cu Amitabh Bachchan. Mi se pare foarte reusit si, a fost si inca este nominalizat la Best Movie pe la diverse decernari de premii.
  Jocul actoricesc al lui Hrithik Roshan m-a impresionat, Sanjay Dutt iarasi mi-a placut, iar de Rishi Kapoor sa nu mai vorbim, stim deja ce poate. Iar Priyanka Chopra, a aparut si ea pe ici pe colo dar nu mi s-a parut interesanta.

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: