10 tradiții de căsătorie cum numai în India întâlnești


Cum India este multi-culturalitatea întruchipată, este evident extrem de ușor să găsim tradiții deosebite în marea de comunități diverse. Să vedem 10 tradiții legate de căsătorie care ne promit să contribuie la lărgirea culturii generale și să ne facă să zâmbim.

1. Căsătoria în Sarsaul, Uttar Pradesh

Baarat

larockphotography.com

Cei din micul oraș, Sarsaul, au un mod ciudat de a-și arăta ospitalitatea. Alaiul nuntașilor nu este întâmpinat cu flori sau paan (frunze de betel), ci cu roșii. Da, alaiul este supus unui ”duș” cu tomate deoarece oamenii cred că o relație începută pe o notă nefericită va avea parte de multă dragoste mai apoi.

2. Nunțile bengaleze

Bengali Wedding

wedlocksindia.wordpress.com

Dimineața devreme, mătușile miresei oferă Gangelui un platou cu tot felul de bunătăți. Astfel, râul o va binecuvânta pe fată cu tot binele și toată fericirea.

3. Nunțile din Assam

Assamese Wedding

theweddingtravellers.com

Triburile Rabha din Assam au cele mai simple nunți. Se face schimb de ghirlande. Desigur, oaspeții nu sunt uitați și li se pregătește un ospăț din care se înfruptă după ceremonie.

4. Nunțile tamil (din casta de brahmani)

Tamil Wedding

Bollywoodshaadis.com

Aceasta poate fi una dintre cele mai neobișnuite tradiții de căsătorie. Înainte ca mirele să pășească în perimetrul focului sacru (mandap), el trebuie să se prefacă cum că s-ar răzgândi și ar vrea să se dedice ascetismului (sanyaasam). Tatălui miresei îi revine sarcina de a-l convinge pe mire să aleagă viața de familie sau ”ghahastham”. Tradiția poartă numele de ‘Kasi Yaatrai’ și a devenit un moment obligatoriu în cadrul ceremoniei de oficiere a căsătoriei.

5. Nunțile Bihari

Women carrying earthen pot

wsj.net

Deși pare cam ciudat, miresei i se dă un vas mare de lut pe care trebuie să-l țină pe cap de către mama soacră. Pe rând, se adaugă mai multe vase pe care tânăra trebuie să le balanseze cu pricepere. Acesta reprezintă testul prin care mireasa trebuie să-și demonstreze abilitatea de a putea menține echilibrul în viața familială.

6.  Nunțile Kumaoni din Uttarakhand

Kumaon Wedding

Umeshpant.com

Lucrul care deosebește aceste nunți de altele este folosirea steagurilor. Un steag alb numit ”nishan” este ținut în fruntea alaiului și-l reprezintă pe mire. Steagul care încheie procesiunea este cel roșu, simbolizând-o pe mireasă.

7.  Nunțile Malayalee

Malayalee wedding

nrimalayalee.com

Sunt cei mai superstițioși în ceea ce privește momentul oportun pentru derularea nunții. Interesant este că momentul de bun augur este pentru ei clipa în care alaiul pornește la drum și nu oficierea ritualurilor specifice. De asemenea, înconjoară focul sacru doar de 3 ori.

8. Nunțile Marathi

marathi wedding

Jasoneggleston.net

Ei folosesc un șal de mătase pentru a-i despărți pe miri. Este înlăturat abia după recitarea mantrelor sacre, când mirele și mireasa se pot privi nestingheriți.

9. Nunțile Punjabi

Ghara punjabi wedding

meetalicreations.in

Ritualul Ghara Gharoli este unul deosebit de important printre cei de origine punjabi. Fratele sau sora miresei trebuie să umple un vas cu apă de la cel mai apropiat templu. Fetei i se face baie în acea apă sfințită, după care este îmbrăcată în rochia de mireasă.

10. Nunțile Gujarati

Gujju wedding

coloursphofilm.wordpress.com

Madhuparka este ceremonia în care părinții miresei îl întâmpină pe mire. Îi spală picioarele și îi oferă Panchamrut, o băutură făcută din lapte, miere, iaurt, zahăr și unt topit. Abia după aceea i se permite mirelui să intre în perimetrul focului sacru.

Sursa: AICI

5 Comments (+add yours?)

  1. Lui
    Jan 03, 2022 @ 15:53:55

    Mulțumesc mult!

    Reply

  2. Luminita
    Aug 18, 2017 @ 10:51:59

    Multumesc mult pentru informatiile din acest blog. Imi sunt foarte utile deoarece voi participa la o nunta marathi pentru prima oara si vreau sa aflu cat mai multe despre acest tip de ceremonie.

    Reply

    • Hedwig Silver
      Aug 19, 2017 @ 11:39:04

      Cu mare placere. Nu uita ca sunt diferente importante intre aceeasi ceremonie, dar tinuta in alt stat fiindca intervin particularitatile si obiceiurile locale. Distractie placuta si m-as bucura daca mi-ai scrie cum a fost aventura.

      Reply

  3. floryflory
    Dec 07, 2014 @ 10:45:26

    Cred ca ma doare capul… Mult prea multe traditii…. Si ca de obicei, fiecare zona isi apara traditia, spunand ca a ei este cea corecta, pe cand celelalte nu sunt. Ar fi cam nasol sa ai ghinionul sa te nimeresti intr-o situatie in care trebuie sa faci o nunta de fata cu toate castele si zonele si sa iti sara in cap spunandu-ti ca nu faci nunta corectc ca trebuie sa o faci ca la ei, apoi fiecare sa traga de tine sa te convinga care este traditia mai corecta. Cred ca cea mai buna solutie in acel moment e fuga!!:))

    Reply

    • Hedwig Silver
      Dec 07, 2014 @ 10:51:43

      ahhh nici nu se pune problema de multe ori să fie căsătorie între caste; iar dacă e, de obicei e la mica înțelegere (banuiesc că cei cu gura mai mare sau cu bani mai mulți câștigă); și da, ca și pentru noi, pentru fiecare zonă modul lor este cel mai frumos și cel corect; și asta e nimic, câte chestii se fac la nunți, oh doamneeee

      Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Hedwig's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading