Filmul săptămânii: SAMAY (2003)


valabil pentru săptămâna 64: 16-22 februarie 2015

samayhindifilmposter

Un film care, deși un pic prea lent pentru mine, m-a ținut în șah datorită poveștii interesante. Morți misterioase, aparent fără vreo legătură, un criminal de negăsit, o echipă ce încearcă să pună cap la cap indicii pentru a putea ajunge la făptuitor.

Am văzut-o pe Sushmita Sen într-un rol cu totul diferit de cel de iubită sau noră. Aici, e un ofițer de investigație competent, extrem de atent la detalii care merge până în pânzele albe să ajungă la adevăr și să ajute la înfăptuirea dreptății. Se vede perfect diferența dintre viața privată și serviciu. În particular este o femeie care se bucură de fiecare clipă petrecută alături de fiica ei dragă, iar la serviciu este sobră, meticuloasă, reținută.

Misterul care este dezlegat în final a fost tare bine reliefat pe parcursul filmului. Au crescut intensitatea treptat, ceea ce pentru mine constituie un mare plus. Au și motivat pornirile criminale ale personajului responsabil pentru întreaga acțiune. Nu au lăsat totul în coadă de pește, cum se întâmplă adesea. Excelent a jucat Jackie Shroff într-un rol special. Scurt, dar cuprinzător, cu un puternic impact asupra spectatorului.

Ceea ce m-a deranjat puțin se referă la metodele de filare și încercările de prindere a suspecților. Cine, doamne iartă-mă, întreg la minte merge într-un cartier rău famat cu ditamai căștile de comunicare pe urechi atât de vizibile de zici că sună trâmbița la intrarea regelui în sală?!

În ciuda acestui minus, filmul a reușit să mă atragă și să nu mă îndepărteze prin suspansul intens creat și susținut pe parcursul întregii povești. Finalul este unul apoteotic și merită fiecare secundă! Va reuși oare Malvika să găsească ucigașul care nu lasă nici o urmă înainte ca timpul să expire?

Aștept opiniile după vizionare!

5 Comments (+add yours?)

  1. Scorpya Cristina
    Jun 07, 2016 @ 07:25:09

    Am citit recenzia la filmul acesta saptamana trecuta, speram sa-l pot si viziona, din pacate n-a fost posibil, poate fiindca are ceva ani, nu stiu explicatia, dar de indata ce voi reusi sa-l vizionez, revin aici! Chiar m-ai facut curioasa, iar filmele de acest gen, imi capteaza atentia!

    Reply

  2. Iuliana Dragulescu
    Feb 24, 2015 @ 00:41:12

    Super film, pacat de final este trist!

    Reply

  3. mimiapostol
    Feb 16, 2015 @ 18:35:56

    mie mi-a placut. este adevarat ca este tras de par insa actorii joaca bine, zic eu.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Hedwig's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading