CEA MAI SENZUALĂ ÎMBRĂCĂMINTE – SAREE-UL


© hedwig27silverhenna ©

Orice preluare parţială sau totală a textului din acest articol trebuie să se facă cu acordul autorului sau prin menţionarea sursei.

Cu siguranţă ai văzut în viaţa ta o femeie îmbrăcătă într-un material fin, ce o face să pară un fluture în adierea brizei. Mă refer la îmbrăcămintea tradiţională pentru femeile indiene, saree-ul. O bucată lungă de material brodat, din mătase pentru cei bogaţi şi bumbac pentru cei săraci, este împodobită până la refuz cu motive florale sau populare, în funcţie de regiunea în care se fabrică. Se spune că mai marii ţării alegeau saree-urile doar dacă treceau testul calităţii – dacă materialul încăpea printr-un inel.

Saree-ul este compus din materialul care se înfăşoară în jurul taliei, de obicei cu o lungime de 3 metri, bluziţa sau choli-ul şi fustiţa ce se poartă dedesubt sau lehenga. Fustiţa este de obicei dintr-un material lejer şi ieftin în ton cu nuanţa saree-ului, iar bluziţa este împodobită la mâneci şi guler pentru a evidenţia senzualitatea femeii. Cu toate că spatele şi abdomenul rămân goale, saree-ul îl va acoperi suficient pentru a nu lăsa să se vadă mai mult decât trebuie. Pliurile care se realizează atunci când saree-ul este prins la nivelul buricului de fustiţă sunt cele care fac ţinuta deosebită. De-a lungul istoriei, ele au fost comparate de către marii poeţi cu petalele florilor abia îmbobocite.

 

Deoarece în India există atâtea culturi, şi îmbrăcarea saree-ului depinde mult de regiune. La sat, pallu-ul sau capătul acestuia este pus pe cap, pe când la oraş el este lăsat simplu să curgă peste umăr. Fiecare stat are un mod diferit de a-l fabrica şi foloseşte diferite materiale. Cu toate aceste diferenţe, cel mai apreciat saree este cel din Benaras, ţesut manual din mătasea de cea mai bună calitate. Prin achiziţionarea unui saree, te vei răsfăţa şi te vei simţi ca o regină!

 

1 Comment (+add yours?)

  1. helen
    Jun 09, 2011 @ 19:01:26

    dangerously beautiful sarees, dangerously sensual videos. hahaha…truth is, love has never seemed so wonderful than in these videos…

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: