Subsemnata a scris o carte! Cu și despre India, desigur.


Dragi cititori,

Am lipsit din peisajul virtual o perioadă destul de lungă din motive bine întemeiate, ce țin de dezvoltarea mea academică.

Astă vară, prin iunie, am reușit de am lansat prima mea carte. Este vorba despre o lucrare științifică, fructul muncii mele de trei ani de zile și transpunerea tezei mele de doctorat într-un volum care să ajungă la publicul cititor din România. Se numește Samskara – Rituri de trecere în hinduism.

Pe această cale, le mulțumesc tuturor profesorilor mei, care cu răbdare și înțelegere, au așezat câte o cărămidă la structura ființei mele: coordonatorului meu, prof. univ. dr. Gheorghiță Geană; profesorilor din comisiile de îndrumare și evaluare: lect. univ. dr. Constantin Vică, prof. univ. dr. Constantin Aslam, prof. univ. dr. Viorel Cernica, prof. univ. dr. Dan Chițoiu, prof. univ. dr. Madeea Axinciuc. Apoi, mulțumiri se duc și profesorilor care au susținut cursuri doctorale și la care am participat (alții decât cei menționați anterior): regretatul prof. univ. dr. Valentin Mureșan; tot aici trebuie să îi mulțumesc dlui dr. Ovidiu Nedu că m-a primit la cursurile de sanscrită.

Nu se cuvine să nu mulțumesc Editurii Lumen pentru că a acceptat să colaboreze cu mine. Sper să rămână o colaborare fructuoasă și în viitor.

Câteva vorbe despre carte și conținutul acesteia: fiind o lucrare științifică, prima parte nu este digerabilă pentru oricine, acolo unde sunt expuse și analizate anumite concepte, fundamentul filosofic, metodologia cercetării etc. Însă, ceea ce orice iubitor al culturii indiene ar trebui să știe este desfășurarea riturilor de trecere și însemnătatea din spatele gesturilor ritualice. Astfel, va putea pricepe mult mai profund mentalitatea hindusului de astăzi, dar și înțelepciunea milenară care stă la baza desăvârșirii acestuia. Am surprins 16 dintre riturile de trecere, care nu sunt altceva decât momente ontologice fundamentale pentru orice hindus. Cea mai lungă și detaliată expunere se găsește în capitolul dedicat ritului nupțial (nunta).

Mai simplu spus, cititorul de rând va putea vedea, cu ochii minții, tabloul fiecărui rit de trecere și va putea asista, ca un martor tăcut, la toate acele momente desfășurate în multe dintre filmele atât de iubite, rituri care au rădăcini mult mai vechi decât ne-am putea închipui. Fie că vorbim despre naștere și dăruirea numelui, despre inițierea în tainele alfabetului și textelor sacre, despre nuntă sau funeralii, toate sunt cuprinse în acest unic volum, un ghid de aprofundare a ritualisticii, nemaiîntâlnit pe piața românească de carte. Pentru mai multe detalii (despre cuprins, bibliotecile unde poate fi găsită, chiar și un fragment din carte), puteți accesa pagina editurii aici.

Unde o găsiți de cumpărat?

Emag.ro – pentru cei din România

Amazon.co.uk – pentru cei din alte țări (e posibil să nu fie în stoc)

Ebay.co.uk – pentru cei din alte țări (la ultima verificare, stoc exista)

Advertisement

10 Comments (+add yours?)

 1. Catalina Cazan
  May 28, 2021 @ 23:55:10

  Buna, m-ar interesa cartea dar in format electronic daca e posibil.

  Reply

 2. cris
  Oct 21, 2020 @ 12:14:41

  bravo,poate o si cumparam..

  Reply

 3. Badulescu Radu
  Oct 20, 2020 @ 23:02:05

  I like your Hindi posts. I’m about province not Bucharest. Don’t give up ↕️ and keep going. Submitted to you:an admiration for you. Badulescu Radu

  Reply

  • Hedwig Silver
   Oct 21, 2020 @ 10:30:05

   Thank you for your kind words. I would very much appreciate it if we communicated in Romanian from now on. As we are both Romanians. (I assume that by reading your name)

   Reply

 4. Raluca
  Oct 20, 2020 @ 15:35:47

  Bravo tie Helga, felicitari! बधाई हो

  Reply

  • Hedwig Silver
   Oct 20, 2020 @ 17:47:25

   Mulţumesc frumos (e Hilda, nu Helga). Aş scrie în devanagari, doar că nu merge de pe instrumentul actual…

   Reply

   • Raluca
    Oct 20, 2020 @ 18:03:58

    Sorry, computerul a schimbat numele….cu autocorrect! Eu am downloaded devanagari de pe internet (e garatis) si l-am adaugat la lista de limbi straine a laptopului. Oricum, mult succes in continuare si abia astept sa intru in posesia cartii tale s-o citesc. Bafta!

   • Hedwig Silver
    Oct 20, 2020 @ 18:14:49

    Hehe, îi place Helga, se pare. Pe calculator nu e problemă, doar că nu scriu de pe PC acum. Iar pe astea mici, tind să nu văd ce scriu, aşa că nu m-am străduit să îl activez. Lectură plăcută şi aştept reacţii 😁

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: