Subsemnata și-a lansat cărțile! Virtual, firește.


Dragi cititori,

Sunt conștientă că am întârziat cu veștile pe blog, însă, în sfârșit, apuc să postez și aici.

Se face imediat o lună (9 martie 2021) de când am avut parte de o premieră în existența mea pământeană: am lansat virtual cele două volume semnate de mine, Samskara – rituri de trecere în hinduism și Gramatica limbii hindi.

Evenimentul a fost organizat de Editura Lumen, care s-a arătat interesată de aceste titluri cu potențial deloc mare de a se vinde bine în România.

Moderatul întâlnirii noastre a fost drd. Alexandra Huidu, editor în cadrul Editurii Lumen, iar ca invitați i-am avut pe prof. univ. dr. Mihaela Gligor, director al Centrului Clujean pentru Studii Indiene și pe lect. univ. dr. Ioan Dura, afiliat Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius, Constanța. Bineînțeles, nu se putea să nu îl avem prezent și pe directorul editurii, prof. univ. dr. Antonio Sandu, afiliat Universității Ștefan cel Mare, Suceava

După cum veți putea constata din înregistrare, nu le pot mulțumi îndestul celor doi invitați de seamă pentru frumoasele cuvinte și descrieri. Sunt momente în viață când vorbele sunt de prisos și când este mai înțelept să taci și să pleci capul înaintea oamenilor care îți apreciază munca și îți recunosc efortul. Acesta a fost unul dintre acele momente. Fără îndoială că a mea gratitudine se îndreaptă și către domnul director, precum și către toți membrii echipei editoriale cu care am intrat în contact de-a lungul timpului.

Profit de această ocazie să îmi exprim eterna recunoștință, în mod special, în fața a două persoane: prima, prof. univ. dr. Gheorghiță Geană, coordonatorul tezei mele de doctorat (și, deci, parte a minunii cărții Samskara – rituri de trecere în hinduism), omul fără de care nu aș fi putut împlini nimic din ceea ce mi-a fost dăruit să trăiesc în ultimii 4 ani. Indiferent câte mulțumiri i-aș aduce, nu voi putea niciodată să răsplătesc răbdarea, dăruirea și deschiderea cu care m-a primit, mi-a călăuzit pașii și m-a acceptat așa cum sunt. O bucurie fără margini să îl cunosc și o onoare să îi fi fost studentă.

Înainte de încheiere, iată și a doua persoană care a avut (și are încă!) un rol crucial în trecerea mea prin această existență: Excelența Sa, Ambasadorul Indiei în România, Moldova și Albania, domnul Rahul Shrivastava. Dânsul a răspuns afirmativ, fără să mă cunoască, atunci când aveam mare nevoie să se deschidă o fereastră, după ce mi s-au trântit în nas toate ușile posibile; a răspuns afirmativ la propunerea mea de tipărire și publicare a Gramaticii limbii hindi, și, pe când să mă dezmeticesc, cartea era deja gata să intre pe piața românească de carte. Fiindcă nu a reușit să ne fie alături la lansare, cum dorise, a socotit că o altă întâlnire este necesară. Despre aceasta am să vă povestesc cu altă ocazie. Fără să mai lungesc vorba, dânsul a înfăptuit o minune pe care nu o credeam posibilă și a contribuit la scrierea unei file de istorie în studiile de indianistică din țara noastră, iar pentru aceste lucruri îi sunt și îi voi rămâne îndatorată pe vecie.

Vă las în compania înregistrării lansării noastre cu speranța că vă va face plăcere să ascultați ceea ce avem de spus. Doresc tuturor zile însorite și cu spor, cel puțin la fel de frumoase ca ale mele; dacă nu, atunci însutit. Să ne fie tuturor bine, că de rău e plină lumea largă.

Advertisement

3 Comments (+add yours?)

 1. Cristina Cocos Cristina
  Jun 18, 2021 @ 18:21:23

  Felicitări Hilda ești cea mai tare datorita ți-e am început singură să traduc anumite seriale Indiene da am început să învăț numerele dar cea ce mă fascinează că am învățat să scriu cu sistemul de scriere Devangari ❤️❤️❤️este frumosa sanscrita

  Reply

 2. Raluca
  Apr 05, 2021 @ 00:52:40

  Am urmărit cu interes comentariile invitaților de la lansarea cariilor tale și cred ca ești tare mândră de tine. Dacă nu ești, atunci fii, pentru ca ai de ce!!! E o recunoaștere binevenita a muncii tale, toti avem nevoie de asta. Am văzut și dialogul cu ES Rahul Shrivastava de pe FB, foarte apreciativ și el la adresa ta.(de ce nu l-ai postat și pe el pe blog?) Felicitări și după ce iti mai tragi sufletul putin, apuca-te de dictionar. O sa dureze poate ani de zile ca să-l perfectezi dar hei! tu trebuie sa iti înscrii la activ și premiera asta. Dovedește tuturor ca în ciuda obstacolelor ai reușit. Fă-o acum cât ești tânără și în plenul forței de munca. Nu aștepta pensia, ai sa ai alte preocupări atunci. Acum e momentul, când ești pe val! Oricum, indiferent de ce decizie ai sa iei, eu iti urez mult succes în tot ceea ce ai sa faci! Dacă ai nevoie de ajutor, eu sunt gata sa te susțin, prin orice mijloace. Bafta!

  Reply

  • Hedwig Silver
   Apr 10, 2021 @ 09:22:23

   Dragă Raluca, îți mulțumesc nespus pentru frumoasele cuvinte. Drept să îți mărturisesc, sunt așa de șocată de cele petrecute, încât am senzația că nici nu s-au întâmplat cu adevărat. Nu m-am gândit la mândrie vreodată, ci, mai degrabă, la o greutate care s-a ridicat de pe sufletul meu, greutatea de a fi ignorată. Cât despre E.S., acolo cred că nici peste 10 ani nu mă voi trezi din visare… (și nu am postat încă fiindcă nu am avut timp…; încerc în acest sfârșit de săptămână). Cu dicționarul, mai e puțin de așteptat, căci sunt alte priorități pe masă, dar, încet, încet, când vine momentul prielnic, mă voi apuca și de el. Îți mulțumesc, iarăși, pentru apreciere și sprijin. Înseamnă nespus de mult pentru bine. Îți întorc înmiit cele mai calde gânduri.

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: