Filmul momentului: MANIKARNIKA: THE QUEEN OF JHANSI (2019)


recenzia nr. 171

Tare m-am mai bucurat să descopăr un film istoric care, pe lângă scenele de luptă teribile, mizează pe un personaj feminin puternic, ajutat de replici cu multă greutate, dar și pe sentiment și spirit. Nici nu încape îndoială că replicile aveau să fie de calitate când cineva ca Prasoon Joshi se ocupă de asta (despre părerile lui Joshi cu privire la o sumedenie de subiecte, puteți citi AICI, AICI și AICI).

Fiind o productie cinematografică și deci supusă ficțiunii, nu știu câte lucruri sunt reale și câte nu, însă în mintea mea regina din Jhansi va fi întruchipată de Kangana Ranaut, așadar filmul a avut efectul scontat.

Manikarnika e o frumoasă prințesă cu veleități de războinică. Dixit, un oficial al statului Jhansi, o zărește într-o zi pe aceasta și e din cale-afară de fericit că a găsit în sfârșit pe cineva demn de regatul Jhansi. Timpul zboară, iar nunta lui Manu cu regele Gangadhar Rao are loc; după alianță, manikarnika își capătă noul nume: Lakshmi.

Nu peste mult timp, încep problemele cu britanicii, care doreau să elimine puterea regilor Indiei pentru a putea prelua controlul complet. Lupte peste lupte, strategii peste strategii, curaj și respect pentru ceea ce înseamnă independența, pe care Lakshmi o dorea cu orice preț, acestea sunt principalele evenimente. Lakshmi reprezintă dovada că o femeie , atunci când e hărăzită cu personalitatea necesară și-și dorește suficient, poate face orice – vezi scena refuzului de a se pleca înaintea reprezentantului puterii străine.

Plin de patriotism adevărat. Recomand cu multă căldură.

5 Comments (+add yours?)

 1. IULIANA DEDIU
  Aug 06, 2019 @ 15:14:12

  Filmul este foarte frumos,as dori sa existe mai multe filme asemanatoare !

  Reply

 2. jitenpurohit
  Aug 05, 2019 @ 17:29:27

  Waah kanhaji!!!

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: