Filmul momentului: SAAYA (2003)


recenzia nr. 166

E unul dintre puținele filme indiene hindi cu tentă de supranatural la care am reușit să mă uit. Dacă mă urmăriți de suficient timp, știți că filmele horror/cu ființe supranaturale/fantome și alte bântuiri nu se află pe lista mea.

M-am bucurat să îl revăd pe John Abraham în tinerețile sale, căci trecuse multă vreme de când am văzut un film din perioada începuturilor sale.  A fost o plăcută surpriză să-l descopăr într-un rol sesnsibil și într-o poveste mai puțin obișnuită. Că tot am pomenit de poveste: dr. Akash Bhatnagar și soția sa Maya sunt fericiți, tineri și plini de entuziasm în a-și îndeplini meseria. Doar că pasiunea aceasta nestăvilită va provoca o mare tragedie în viața lui Akash. Este incapabil să accepte pierderea suferită și face tot ce-i stă în putință să-și liniștească mintea. Lucrurile iau o turnură neașteptată, iar planul lui este dat peste cap; totul merge atât de departe, încât ajunge în pragul nebuniei.

Asta până când, în sfârșit, își deschide mintea, dar și sufletul, experiențelor dincolo de puterea umană de înțelegere. Întâmpină piedici, se luptă cu scepticismul prietenilor, însă, într-un final, se apropie nespus de mult de destinație. Surpriza din finalul peliculei e una deosebită și vă las pe voi să o descoperiți.

O poveste interesantă, cu mister și întâmplări supranaturale.

Advertisement

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: