Filmul momentului: GULLY BOY (2019)


recenzia nr. 164

Când au ieșit primele reclame ale filmului, am știut că va prinde la publicul tânăr și foarte tânăr. Dacă nu mă înșel, e prima și singura (deocamdată) peliculă care tratează subiectul artistului (de acest gen de muzică) marginalizat, tânărului cu vise mărețe, zădărnicite de situația familială și financiară.

Deși nu gust genul de muzică promovat aici și nici atitudinea de mici zei, cu limbajul specific, a membrilor grupurilor din poveste, gust filele de viață pe care le-am văzut: bătălia personajului principal, Murad, pentru a-și îndeplini visul, a-și depăși situația și destinul, în care tatăl considera că stă scris să fie servitor.

Prietenia adevărată, din ce în ce mai rară, mi-a fost prezentată extrem de frumos: am fost sceptică în ceea ce privește amiciția lui Murad cu MC Sher, însă iată că a rezisstat testului suprem: al celebrității unuia singur, în detrimentul celuilalt. În zilele noastre, este atât de rar ca un coleg să te aprecieze și să te sprijine atunci când îl depășești, încât atunci când se întâmplă, simți nevoia să te ciupești de zeci de ori, oare n-o fi cumva o himeră?

Ambiție, curaj, pasiune, talent, multă muncă, sunt câteva din ingredientele succesului lui Murad. Determinarea de nestrămutat și convingerea că parcursul vieții sale stă chiar în mâinile lui, l-au propulsat pe Murad pe cele mai înalte trepte. Un alt punct esențial este: să te însoțești întotdeauna cu binele, căci ilegalitățile nu te duc departe, iar prețul plătit, este, de cele mai multe ori, unul foarte mare. „Ai grijă cu cine te însoțești”, aș zice că e unul dintre îndemnurile filmului.

Nu în ultimul rând, mă regăsesc profund în laitmotivul „apna time aaega” – ne trebuie doar răbdare, pe care s-o cultivăm îndelung și s-o îngrijim neîncetat, până-i vine vremea să înflorească. Răbdarea e lucrul de care duce cruntă lipsă lumea de azi.

Dați o șansă filmului. Vizionare plăcută și aștept cu interes părerile voastre.

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: