Filmul momentului: SATYAMEVA JAYATE (2018)


recenzia nr. 163

E unul dintre filmele de la care nu mă așteptam la o poveste bună. Acțiunea și violența sunt la cote înalte, iar scenele de eroism ale personajului principal sunt exagerate. Însă povestea este pe gustul meu: niște copii care au rămas cu sechele în urma unei mari nedreptăți întâmplate părintelui lor, ajung, ca adulți, să se confrunte cu trecutul în moduri diametral opuse. Frații, Shivansh și Veer, o iau pe căi diferite, primul încercând să se detașeze de trecut și să spele pata de pe numele său, pe când cel de-al doilea chinuindu-se să spele pata de pe numele tatălui lor.

Unul dintre lucrurile pe care se axează povestea e corupția: un sistem bolnav, vlăguit de sentimentul datoriei și al dreptății, văduvit de moralitate și cu membri dedați activităților ilicite. Cât de dificilă este bătălia pentru adevăr o demonstrează Veer, mai ales atunci când își înfruntă propriul frate.

Un alt subiect interesant îl reprezintă atitudinea fiilor față de părinte: dacă unul e convins de nevinovăția tatălui, celălat își continuă existența nutrind ură pentru cel despre care era convins că l-a mințit întreaga copilărie. Și mai vorbim despre alegeri: unul dintre bărbați alege să respecte litera legii, pe când celălalt ia legea în propriile mâini. Dacă iese cineva învingător, vă las pe voi să aflați.

PS: pentru cei care nu știu, titlul e dat chiar de motto-ul Indiei, care tradus din sanscrită înseamnă „doar adevărul triumfă”.

Dacă sunteți fanii filmelor de acțiune, nu ratați; o să vă placă!  

Profit de ocazie să urez un Paște fericit și liniștit tuturor, iar celor care l-au sărbătorit deja, multă pace și lumină în suflete!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: