Filmul momentului: BADHAAI HO (2018)


recenzia nr. 161

Printre cele mai simpatice filme ale lui 2018, Badhaai Ho își croiește un loc în inimile spectatorilor prin sinceritatea poveștii și jocul actorilor. Punctul forte este tocmai portretizarea dragostei coapte, mature, între doi oameni trecuți de prima tinerețe, care sunt luați prin surprindere de venirea unui nou ”musafir”.

Fără îndoială, greutatea filmului șade pe umerii vârstnicilor, atât prin faptul că se găsesc în centrul atenției poveștii, cât și prin aceea că așteptările publicului în privința interpretării se îndreaptă tot către ei, și sunt mari. Aceștia s-au descurcat de minune, făcându-mă să-i privesc cu jind și-o oarecare invidie, văzându-le dragostea și înțelegerea. Deși într-o situație ingrată, cu ochii dezaprobatori ai tuturor rudelor asupra lor, jeetu (Gajraj Rao) și Priya (Neena Gupta) reușesc să se bucure și să-și aline supărările printr-un gest sau o privire pe furiș. Surekha Sikri (exact, dadisa din Balika Vadhu, adică Mica mireasă) în rolul bunicii (ce să vezi, tot o dadi) este absolut savuroasă! Un tezaur de înțelepciune, scoate câte o perlă și detensionează instant atmosfera pentru noi, privitorii, chiar dacă în film asta se traduce prin agasarea vreunui personaj, de obicei nora. Aflăm abia mai târziu motivul pentru care bunica n-o are la suflet pe noră, dar constatăm că bătrâna nu e fără minte și suflet, ci doar fixistă și încăpățânată.

Cât despre fiii familiei Kaushik, Nakul (Ayushmann Khurrana) și Gular (Shardul Rana), vă puteți imagina șocul prin care-au trecut la aflarea veștii. Filmul subliniază apt lipsa de înțelegere a copiilor, atitudinea lor belicoasă, dar și reconcilierea – binevenită după multă mâhnire acumulată.

Merită să vă rupeți 2 ore din timp pentru o poveste sinceră cu un subiect rareori adus înaintea publicului indian (și implicit tuturor celor care urmăresc genul acesta de filme).

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: