Filmul momentului: BADLA (2019)


recenzia nr. 160

Încă de la prima reclamă, se anunța un film cu o poveste complicată, plin de mister și suspans. Vă confirm că se ridică la nivelul așteptările și peste.

Naina se întâlnește cu avocatul Badal Gupta pentru a-și plănui apărarea cu scopul de a scăpa de pușcărie; asupra ei planează o gravă acuzație, dar tânăra susține că e nevinovată, fiind victima unei înscenări. Gupta are nevoie de întreg adevărul, până în cele mai mici detalii, în construirea unui plan cu cele mai solide și convingătoare argumente, pentru a avea câștig de cauză.

Numărul relativ redus de personaje îl ajută pe spectator să se concentreze asupra celor doi și asupra scenariilor de scăpare pe care aceștia le discută. Faptul că informații cruciale se adaugă treptat poveștii nu face decât să mărească suspansul și să facă experiența cinematografică mai palpitantă. Pe parcursul desfășurării acțiunii, ne dăm seama că nimic nu este ceea ce pare, iar finalul întrece orice imaginație.

Despre actorii care interpretează rolurile principale nu am decât cuvinte de laudă: Taapsee Pannu a întruchipat perfect imaginea femeii puternice, dar vulnerabile și îngrijorate, care regretă unele decizii, însă afișează, în același timp, o expresie rece și distantă – un paradox umblător, aș zice. Amitabh Bachchan pare realmente avocatul implicat până la epuizare în salvarea clientului – iar pentru aceasta, adevărul, incluzând și cele mai intime detalii din viața omului, este atent analizat și descompus. Ce neobișnuit să văd duo-ul într-o lumină diferită după Pink.

Titlul mi se pare excelent ales: badla are multe nuanțe, fiecare dintre acestea fiind bine subliniate în poveste: primul sens este acela de schimb – de locuri ori lucruri –, iar celălalt de răzbunare. În aceeași notă, numele avocatului este extrem de bine ales și prefigurează, într-o oarecare măsură, finalul filmului – dar mai multe vă las pe voi să descoperiți.

Un film excelent din toate punctele de vedere; îl recomand cu multă căldură.

Aștept și părerile voastre, mai jos.

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: