Filmul momentului: SANJU (2018)


recenzia nr. 155

Vă mărturisesc că evit să mă uit la filme biografice fiindcă le-am găsit mereu plictisitoare. Cu greu, m-am hotărât să-l văd pe acesta din curiozitate, știind că Ranbir Kapoor îi va da viață actorului Sanjay Dutt.

Rareori rămân fără cuvinte, cu atât mai puțin după urmărirea unei pelicule, activitate care de obicei mă inspiră să-mi dau cu părearea. Până să mă reculeg, am răsuflat nițel, gândindu-mă că e mare mirare cum de Sanjay Dutt mai e încă viu și funcțional, după excesele și aventurile prin care a trecut.

Despre film în sine nu am ce să vă dezvălui, având în vedere că actorul a fost mereu în vizorul presei și majoritatea detaliilor picante ale vieții sale circulă libere pe internet. Am să vă spuns doar că, dacă un sfert din cele ecranizate s-a întâmplat realmente, omul sigur are niște relații de invidiat cu Cel de Sus. Pe de-o parte, înțeleg suferințele sale, însă pe de alta, nu mă lasă rațiunea să-i dau dreptate: o existență în umbra unor părinți mai celebri decât un șef de stat, cu tatăl având o carieră politică înfloritoare în a doua parte a vieții și așteptări pentru fiu de-a da lovitura în cinematografie de la primul film – toate ar înfricoșa pe orice. Mare plăcere mi-a făcut să-i văd pe Sunil Dutt (Paresh Rawal) și Nargis (Manisha Koirala), cunoscându-i și altfel, în ipostaza caldă, familială. Îmi dau seama că Sanjay și-a iubit părinții, dar prețul pe care care l-a plătit pentru a-și găsi calea a fost exorbitant, aproape costându-l viața, și nu o dată.

Ceea ce mi-a fost greu de acceptat era comportamentul său împrăștiat, deși era adult, cu un tată care-și dădea silința să educe un om responsabil; doar că nu poți raționa cu un bolnav…

Mă opresc aici; excelentă interpretare; de văzut și revăzut! Neapărat!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: