Filmul momentului: ITTEFAQ (2017)


recenzia nr. 153

Bazat pe povestea din filmul cu același nume din 1969, Ittefaq surprinde viața lui Vikram (Siddharth Malhotra), un scriitor în căutarea repetării succesului primului volum, într-un moment de cotitură al existenței sale: acuzat de uciderea soției, fugar cu poliția pe urme, prins aplecat peste un alt cadavru, un anume Shekhar, și soția disperată a celui din urmă alături, Maya (Sonakshi Sinha).

Începe un joc al minții, mărturia unuia împotriva celuilalt, secrete care ies la iveală, o serie de coincidențe stranii, dar, oare, să fie coincidențe? Mie mi-a plăcut foarte mult, căci dezvăluirea treptată a unor detalii te obligau să-ți revizuiești lista vinovaților neîncetat.

Spre deosebire de ”fratele mai mare”, aici investigația e mai realistă, cu arestări, interogări, ridicare de dovezi (chiar abuz de putere, uneori). Akshye Khanna face o figură bună în contextul dat. Îmi surâde finalul deschis, căci s-ar putea ca cineva să aibă idei pentru o continuare. Veți vedea că acesta e mult mai complex și complicat decât cel vechi, și asta m-a atras; o să aveți ce compara.

Un punct forte pentru cei cărora nu le plac filmele indiene clasice – cu multă muzică și dans – ambele pelicule (1969 și 2017) răspund unor asemenea preferințe, fiind printre puținele producții de acest gen de la Bollywood.

De neratat!

Recomand, totuși, să-l vedeți întâi pe cel vechi. Desigur, faceți după cum vă dictează inima.

Vizionare plăcută și aștept părerile voastre.

Profit de ocazie să vă urez sărbători fericite în continuare; sper că ați petrecut un Crăciun de neuitat alături de cei dragi; să intrați cu bine în noul an!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: