Filmul momentului: FANNEY KHAN (2018)


recenzia nr. 151

E departe de-a fi o capodoperă, să v-o spun pe aia dreaptă. Înainte să ajungem la părțile negative, să vedem întâi despre ce e vorba:

Prashant Sharma (Anil Kapoor), deși un talentat muzician, nu reușește să-și urmeze visul și sfârșește prin a deveni lucrător într-o fabrică. Când i se naște fiica, își promite să o facă vedetă, cu orice preț. Aici, am câteva observații de făcut: tema părintelui care vrea să-și trăiască visul prin copil e una recurentă; totuși, nu am să pricep niciodată de ce unii părinți insistă să-și îndrume copiii pe o cale anume, într-atât încât devine obligația copilului și obsesia părintelui. Cazul de față e unul fericit, fata chiar având talent muzical, dar cum rămâne cu acele multe odrasle care ajung să practice o meserie pe care nu o au la suflet, tânjind neîncetat către domeniul pentru care simt pasiune? Fără îndoială, sunt nespus de multe exemple unde tinerii s-ar fi pierdut dacă nu erau insistențele părinților; totuși, am speranța că sunt mulți părinți care descoperă timpuriu talentul copilului și-i îndreaptă pașii, treptat, către zona unde se poate pune cel mai bine în valoare. E un subiect delicat și ar fi multe fațete de explorat, dar mă opresc aici.

Veți afla voi mai multe despre aventurile tatălui și strădaniile acestuia de a-și face fiica, pe Lata, vestită. Acum să vorbim puțin despre minusuri: părerea mea cu privire la părinții ce-și transferă visurile și așteptările neîmplinite copiilor o știți deja; nu contest importanța rolului lui Baby Singh (Aishwarya Rai Bachchan), dar mi s-a părut forțat, de umplutură, pe alocuri stupid și chiar neconvingător, chiar dacă Aishwarya a punctat bine la atitudinea de ușoară aroganță, sătulă de cerințele vieții de artist.

În rest, film ușurel, nițel comic, cu intenții bune și mesaj frumos. Cântecul de căpătâi este excelent.

Recomand. Nu uitați să comentați.

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: