Filmul momentului: THE GHAZI ATTACK (2017)


recenzia nr. 145

Dacă sunteți în căutarea unui film care să conțină o mulțime de informații cu privire la strategii și misiuni militare, acesta e pentru voi.

N-am să intru în detaliile tehnice – cum a primit echipa misiunea, atribuțiile fiecărui membru, reguli și indicații etc. – am să vă spun că va fi o bătălie pe cinste între doi giganți ai mărilor, ce vă va ține cu sufletul la gură.

Partea pe care am apreciat-o eu cel mai mult e cea în care transpare seriozitatea, responsabilitatea, disciplina tipică unor oameni antrenați să-și protejeze țara și să le fie de folos colegilor. Am învățat că, uneori – mai ales în situații de criză – e bine să nu respecți protocolul fiindcă te-ar putea costa viața (situațiile limită cer soluții inedite, se poate întâmpla să fie necesar ca barierele etice ale meseriei să fie forțate, depășite, în încercarea disperată de a aduce totul pe linia de plutire, de-a asigura victoria, dar și de a-ți proteja propria viață). Spiritul de echipă e la înălțime, dar lupta dintre iubitorul de protocol și temerarul cu idei năstrușnice este acerbă.

Bătălia finală dintre indieni și pakistanezi se duce la milimetru și pare că se va încheia fără supraviețuitori. Dar cum în orice înfruntare militară există învingători și învinși, așa se petrece și în acest caz; cine și cum câștigă veți afla urmărind pelicula.

PS: povestea are la bază întâmplări reale, ce-au avut loc acum câteva decenii, înainte de declanșarea războiului indo-pakistanez din 1971, care a dus la independența Pakistanului de Est, azi Bangladesh.

Înainte de-a vedea acest film, vă recomand să aruncați un ochi la Raazi (2018), pentru a avea o idee mai clară asupra celor petrecute înainte de misiunea prezentată în The Ghazi Attack.

4 Comments (+add yours?)

 1. carmen
  Sep 20, 2018 @ 15:45:30

  L-am vazut cu ceva timp in urma, foarte bun, m-a tinut incordata pe tot parcursul filmului. Regizorul reuseste impreuna cu actorii sa atraga spectatorul in actiunea filmului Din birou, din fotoliu de la comandament, razboiul pare altfel decat din teren….Exercitiu, experienta, si flerul unor militari dedicati e uneori mult mai folositor. Nu totdeauna albul e alb si negrul e negru…Sunt multe situatii cheie in care trebuie sa actioneti cu sange rece, chiar daca asta te poate face nepopular….

  Reply

 2. jitenpurohit
  Sep 14, 2018 @ 13:26:17

  I was excited to see this movie, story is known for us what did and how it’s happen. But director of this movie could not treat as per our expectation.

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this: