Filmul momentului: PADMAN (2018)


recenzia nr. 141

M-am bucurat că povestea lui Lakshmikant Chauhan a fost prelută și adaptată pentru marele ecran. Când ești martorul strădaniei și hotărârii unui om atât de simplu și fără școală, ți se reaprinde flacăra speranței în omenire. O reală plăcere să-l revăd pe Akshay Kumar într-un rol sensibil.

Să n-o mai cotesc, să vă spun câte ceva despre poveste: Lakshmikant, Lakshmi pe scurt, își duce traiul de zi cu zi muncind la o fierărie și îngrijindu-se de familie; existența sa se scurge fără întâmplări deosebite, până într-o zi, când Lakshmi devine mult prea interesat, pentru binele lui, de-o problemă femeiască. Acesta e punctul din care întreg universul său se schimbă radical, unicul său scop devenind acela de-a asigura igiena intimă potrivită pentru toate femeile din India.

Multe sunt greutățile și frământările personajului, dar și mai aprigă este mentalitatea îngustă și judecata șuie a societății cu care Lakshmi trebuie să se lupte. Determinarea, neobositul său interes pentru reușită și strategia surprinzătoare de-a dobândi cunoaștere îl vor conduce, într-un final, către succes.

Se spune că dacă vrei ceva cu adevărat și muncești pentru obținerea acelui lucru, soarta îți va surâde. Lakshmi este un exemplu viu.

Înainte să închei, nu se cuvine să nu meționez Phullu, un film care tratează același subiect; nu este cu nimic mai prejos de Padman, doar că diferența de buget este vădită; pentru mine, e o adevărată comoară lingvistică!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: