Filmul momentului: PATEL KI PUNJABI SHAADI (2017)


recenzia nr. 137

Dacă mă urmăriți de suficient timp, știți că nu mă dau în vânt după comedii – în principal, pentru că sunt exagerate, cu glume de proastă calitate. Iată că am dat peste o comedie de bun simț, cu substrat cultural și logică.

Domnul Hasmukh Patel este un mândru gujarati și crede că întreg universul se învârte în jurul culturii gujarati; tot ceea ce s-a relizat în lume se datorează persoanelor cu origini gujarati. De aceea, tot ce e occidental reprezintă o corupere a adevăratelor valori, iar aceasta se răsfrânge și asupra familiei sale, nu doar a comunității în care-și duce traiul. Încearcă din răsputeri să-și țină fiicele departe de influențele străine, dar planurile îi sunt zădărnicite de noii săi vecini, o familie punjabi. Urmează o serie de întâmplări tragi-comice care nu fac altceva decât să-i întărească ura față de etnicii punjabi.

Cum se încheie peripețiile dlui Patel și cum se face că apare o nuntă punjabi în peisaj, veți afla urmărind filmul. Dincolo de comedie, pelicula tratează subiecte serioase precum compatibilitatea mirilor, puritatea culturală, obsesia pentru propria cultură, complexul de superioritate, importanța și respectul pentru tradiții.

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: