Filmul momentului: JAGGA JASOOS (2017)


recenzia nr. 134

Nu-mi vine să cred ce bijuterie am tot amânat să văd. Nu-mi aduc aminte să mai fi văzut ceva asemănător produs la Bollywood. Încă după primele minute, se anunța o suită de povești pline de suspans și mister, iar această presupunere s-a adeverit în mare fel până la finalul peliculei. De la început, se vede efortul depus de echipă în poveste, muzică, versuri, replici și spectacolul vizual. Da, acesta este cuvântul care descrie perfect acest film: spectaculos.

Despre poveste nu am să vă relatez prea multe: micul Jagga, un copil lipsit de dragostea părintească, găsește într-o zi un bărbat rănit pe câmpul nu departe de sălașul său. Nici nu bănuiește ce mult se va apropia de Tooti Phooti, căci așa se prezintă bărbatul, și prin câte aventuri va trece după plecarea acestuia. Mica problemă a lui Jagga se va dovedi un real talent, iar dezvoltarea unui spirit de detectiv se întâmplă din nevoia de a-și alina dorul de Tooti Phooti și-ai suplini absența cu o activitate care consumă mult timp. Faptul că-și bagă nasul în treburile altora îi va aduce multe belele; dacă va reuși Jagga să se salveze, vă las pe voi să descoperiți.

Este un film adresat persoanelor de toate vârstele; dacă aveți copii sau nepoți, uitați-vă negreșit împreună. O scriitură nemaipomenită, idei și întâmplări fantastice, o aventură cu un final deschis (deci speranța unei continuări) și amuzament cât cuprinde, cam acesta ar fi rezumatul. Mă înclin cu respect înaintea întregii echipe, iar felicitările mele se duc către Anurag Basu – o bijuterie de film, care pentru aproape 3 ore ne transformă în copii curioși și nerăbdători.

Pentru mine, este cea mai reușită producție a anului 2017 (desigur, dintre toate filmele pe care le-am urmărit). Este exemplul perfect de peliculă care poate preda lecții serioase într-un mod inedit și ne asigură că imaginația și creativitatea nu am murit.

Mie mi-a plăcut nespus. Aștept reacțiile voastre!

2 Comments (+add yours?)

  1. DIACONU GETA
    Jan 22, 2018 @ 11:31:57

    Namaste! Unde putem vedea filmul, pe youtube nu e disponibil! Multumesc.

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: