Filmul momentului: SECRET SUPERSTAR (2017)


recenzia nr. 132

Simplu, dar cu un mesaj de înseninat zile mai puțin luminoase; prea multe nu aș avea de spus, punctez doar câteva detalii:

 • important este să-ți urmezi visul: oricât de imposibil ar părea, oricât îți pare că toate forțele universului complotează împotriva ta, nu te lăsa bătut; într-o zi, te va vizita soarele și se va deschide o fereastră prin care să te poți strecura și, departe de întuneric, să te poți bucura de razele binefăcătoare ale astrului.
 • nu te considera inferior: punctez asta în context familial, în care femeia trăiește în umbra soțului, fără permisiunea căruia nu are dreptul să facă nimic, nici să respire mai apăsat; această atitudine, care este alimentată cu grijă de soțul pretențios, ajunge să se reverse și asupra copiilor; trăind într-un astfel de mediu, este aproape imposibil ca cei mici să crească având idealuri înalte, visuri de a-și îndeplini dorințe și de-a investi în pasiuni.
 • fii tu însuți: nu permite nimănui să te sfărâme, să te modeleze într-o figurină care să-i fie pe plac, dar care să fie goală de dinăuntru; nimeni nu are dreptul să decidă în numele tău tot restul vieții tale.
 • muncește: nimic bun nu se obține gratuit; este nevoie de muncă și seriozitate pentru a progresa.
 • cunoaște-te: fii conștient de pasiunile tale, de calitățile care te deosebesc de ceilalți și, odată ce ți-ai ales calea, pășește pe ea cu încredere, hotărâre, chiar încăpățânare.

Cu și despre un copil cu suflet curat, prins într-un mediu familial negativ, care reușește să facă ceva atât pentru sine, cât și pentru cei dragi; despre determinare, curaj și speranță.

PS: una dintre cele mai mulțumitoare scene a fost cea în care trecutul este lăsat în urmă de o mamă puternică, iar atunci când i se spune că odată ce părăsește locul, nu se mai poate întoarce, răspunsul acesteia vine prompt: ”Ce poate fi mai bun de atât?”.

Vizionare plăcută și aștept păreri!

 

4 Comments (+add yours?)

 1. Cristina
  Apr 29, 2018 @ 14:03:31

  L-am vazut, mi-a placut. Discursul tinut de Insu de la final m-a facut sa plang.

  Reply

 2. cristina
  Nov 08, 2017 @ 12:47:02

  E pe lista. Mi l-a recomandat Geeta( o fata indianca pe care am intalnit-o in Anglia). Tot la recomandarea ei am vazut si Dangal.

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: