Filmul momentului: KAUN (1999)


recenzia nr. 131

Evit filmele lui Ram Gopal Varma pentru că mi se par prea ciudate; doar că m-am hotărât, în cele din urmă, să-l urmăresc fiindcă l-am tot văzut amintit prin diverse liste de thrillere. N-am regretat nici o clipă, din contră, îmi pare rău că l-am văzut atât de târziu; cred că e cel mai bun film de suspans pe care l-am văzut, produs de Bollywood. Să vă spun și de ce:

 • simplitatea poveștii; drept să vă spun, filmul nu prea are poveste, acțiunea fiind concentrată într-o locuință; tocmai simplitatea desfășurării acțiunii permite inserarea de detalii și nuanțe la care spectatorul nu se așteaptă; când ai zice că totul s-a clarificat, hop, o altă surpriză.
 • distribuția excelentă; Urmila Matondkar face tot filmul, fără îndoială; își aduce aportul și Manoj Bajpai, dar nimeni și nimic nu o poate eclipsa pe Urmila; după această peliculă, este de departe cel mai bun rol al ei! E o plăcere și o bucurie enormă să o văd interpretând personajul principal.
 • suspansul; acesta este cel mai bine gândit și dozat ingredient aici, iar alături de elementul surpriză, stai ca pe ace, așteptând cu sufletul la gură să vezi deznodământul, sperând că tânăra va ieși teafără din aventură; iar povestearecurentă de la știri despre un criminal liber nu face altceva decât să amplifice neliniștea personajelor, dar și a spectatorului.
 • marea dezvăluire; am suspectat de la bun început că nu e nimic atât de simplu pe cât pare, dar mi-a fost greu să dezcâlcesc încurcatele ițe; pe când mi-am dat seama cine cu cine votează, tot nu reușeam să înțeleg motivul, așa că a trebuit să aștept finalul pentru lămuriri; și ce mai FINAL!
 • finalul deschis; de cele mai multe ori, îmi place să văd filme cu un final, în care mi se arată unde ajung personajele; în schimb, în acest caz, nici nu mi-aș fi imaginat o încheiere diferită, ține suspansul și nesiguranța zilei de mâine vii.

Mai multe nu vă spun, vă las să vă bucurați de film pentru că merită pe deplin. Dacă vă plac poveștile încurcate, cu doză sănătoasă de mister și suspans, acesta e pentru voi! Să fiți răbdători, promit că răbdarea vă va fi răsplătită.

Aștept cu interes reacțiile voastre!

Advertisement

2 Comments (+add yours?)

 1. iuly
  Sep 19, 2017 @ 18:40:11

  Bun tare filmul, iar Urmila m-a dat pe spate. Exact, simplitatea e cheia. Adica un film a carui actiune se desfasoara intr-o singura zi sa fie atat de palpitant e ceva. Pe Urmila am descoperit-o relativ recent si mi-a placut mult in filme precum Pinjar, Bhoot, Pyaar Tune Kya Kiya sau Ek Haseena Thi.

  Reply

  • Hedwig Silver
   Sep 22, 2017 @ 14:17:58

   pentru mine va rămâne mereu în mintea mea cu rolul ăsta; în pricipiu o văzusem f des în clasicul de fată îndrăgostită, suferindă din amor bla bla (cred că ar trebui să revăd Pinjar într-o zi!)

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: