recenzia nr. 124
Am tot amânat să scriu despre film din lipsă de timp, dar am zis că e prea interesant să nu vi-l recomand. Că tot am pomenit de interesant, nu atât modul în care e prezentată povestea și stilul regizorului, cât alegerile personajului principal sunt cele care merită urmărite cu adevărat.
Desfășurarea acțiunii, după ce facem cunoștință cu prezentul, ne poartă în trecutul personajului principal feminin – Durga Rani Singh. Durga duce o viață previzibilă, de acasă la serviciu și viceversa; monotonia este ruptă ocazional de amicul Arun. Totul se schimbă când observă o elevă în școala în care lucrează că este mereu pedepsită; comportamentul exagerat de tăcut al fetei o face curioasă într-atât încât ajunge să lege o strânsă prietenie cu cea mică. Ceea ce descoperă despre acest suflet pur o lasă fără cuvinte, iar atunci când ia dreptatea în propriile mâini, lucrurile o iau complet la vale.
Suntem cu adevărat în siguranță în familie? Ce înseamnă conceptul de ”siguranță” și, mai ales, cum se traduce el în mediul familial? A salva o persoană care nu se poate apăra ori a duce o existență tihnită fără a inteveni în problemele altcuiva? Cât de mult se poate implica un străin în treburile cuiva fără să iște probleme? Să ajutăm atunci când suntem capabili sau să stăm deoparte, de teama repercusiunilor? Cât înseamnă ”suficient” când vine vorba de implicare, unde se oprește ”limita”? Sunt doar câteva din întrebările care își croiesc drumul prin întortocheatul labirint al vieții.
Cum spuneam la început, demne de urmărit sunt deciziile Durgăi: în ceea ce o privește pe noua ei prietenă, Minnie, dar și în ceea ce privește propriul ei viitor. Pentru a vedea ce a ales între o viață alături de jumătatea sa și un trai alături de ființa în mare nevoie de ajutor și de iubire, trebuie să urmăriți filmul. Vă garantez, Durga are parte de o grămadă de peripeții până să poată răsufla ușurată.
Aștept cu interes părerile voastre. Vizionare plăcută!
Mar 26, 2017 @ 14:55:32
traduceti va rog melodia JUDAAI din filmul BADLAPUR si MERE HUMSAFAR
Mar 26, 2017 @ 17:17:59
am trecut Judaai pe listă, nu promit că va fi curând; mere humsafar bănuiesc că e ăsta: https://hedwig27silverhenna.wordpress.com/2016/01/24/mere-humsafar-all-is-well-2015-versuri-traduse/
Mar 02, 2017 @ 18:45:08
Am vazut filmul. Foarte bun. Mi-a placut mult. Subiectul interesant , regizat bine, jucat bine .L-am urmarit cu sufletul la gura cu emotie. Slava Domnului ca a avut un final fericit, care a adus o relaxare la final.
Mar 04, 2017 @ 18:30:30
mă bucur că v-a plăcut și l-ați urmărit cu interes 😀
Feb 27, 2017 @ 16:57:31
Vidya Balan este o actrita desavarsita si una din artistele mele preferate. Nu am vazut Kahaani 2 dar l-am vazut pe primul si este exceptional din toate punctele de vedere. Regizorul Sujoy Ghosh a facut o treaba extraordinara in a sublinia feminismul intr-o societate patriarhala, cu toate nuantele si dificultatile imaginabile. Ma astept ca si Kahaani 2 sa fie la fel de interesant si captivant si abia astept sa il vad!
Feb 27, 2017 @ 20:12:13
sper să îți placă la fel de mult și 2-ul; aștept părerea ta aici, după vizionare 😀
Mar 27, 2017 @ 12:33:07
L-am vazut intr-un final si este intr-adevar excelent. Are o tema care va fi mereu de actualitate atat timp cat abuzul va exista. De multe ori ne invatam copiii sa se fereasca de straini si uitam ca abuzul se intampla de cele mai multe ori acasa, de catre persoane in care se presupune sa avem incredere si care ar trebui sa-i protejeze pe cei mici. Este de admirat devotamentul personajului Vidyei Balan, si curajul cu care isi protejeaza fetita, desi nu exista o legatura de sange. Fiecare din noi ar trebui sa fim setati mental sa nu toleram nici o forma de abuz si sa incetam sa mai inchidem ochii cu scuza ca “nu e treaba noastra, nu ne putem baga in familia altora.”
Mar 27, 2017 @ 17:36:39
mă bucur tare mult că ți-a plăcut și apreciezi verticalitatea personajului 😀 și îți mulțumesc pentru comentariu