Filmul momentului: AE DIL HAI MUSHKIL (2016)


Recenzia nr. 119

Începusem să scriu o recenzie, dar am renunțat. M-am gândit îndelung ce să scriu. Nici acum nu m-am putut hotărî dacă filmul mi-a plăcut sau din contră. Ceea ce pot spune cu toată convingerea este că e ACTUAL, realist până la a deveni agasant. Asta fiindcă oamenilor nu le place să vadă adevărul, mai cu seamă expus într-un produs atât de comercial, care va ajunge în atât de multe case din toată lumea. Omului îi este foarte greu să recunoască că nu mai deține controlul, că nu comandă frâiele propriei existențe, că e în faza de negare sau că pur și simplu nu știe cum să găsească o soluție viabilă. Recunoașterea limitelor, acceptarea greșelilor, îndreptarea acestora, nesiguranța, incapacitatea de a lua o decizie, nehotărârea, slăbiciunea, inima frântă sunt doar câteva din ingredientele care condimentează povestea noastră.

Nu, nu vă spun mai multe, pentru asta trebuie să faceți un efort să vedeți filmul. Acolo veți descoperi cât de reale sunt personajele, desprinse din file de viață, luate parcă de pe stradă, din apartamentul vecinului de alături, cu scopul de a ne arăta că este în regulă să nu fii hotărât, să nu știi ce vrei, să te răzgândești, să fii nefericit, să plângi, să vrei mai mult, să iubești fără a fi iubit pentru că toate acestea însemnă să fii om. Și cum nu există o rețetă care să universalizeze acest dificil proces de a trăi, fiecare spectator este invitat să experimenteze și să-și găsească propriul medicament ori condiment care să-l facă împlinit. La urma urmei, cred că nu greșesc dacă afirm că ne dorim cu toții împlinire sufletească, indiferent că vorbim de planul profesional, familial, social, financiar etc. – căci toate își au locuința în suflet.

Încă nu m-am hotărât dacă mi-a plăcut, nici chiar după așternerea acestor cuvinte, asta pentru că nu îmi pot imagina o viață precum a lui Alizeh, aș fi incapabilă să trăiesc atât de haotic. Cu tot regretul, Ranbir Kapoor este încă pe poziția ”mai bine juca altcineva”, nefiind deloc pe gustul meu jocul său actoricesc. Un alt punct care mi-a displăcut a fost intervenția personajelor interpretate de Shahrukh Khan și Aishwarya Rai Bachchan – mult prea teatral, prea puțină substanță, prea mult din ceea ce nu era necesar.

Ceea ce vă pot garanta că vă va plăcea, dacă faceți parte din generația tânără ”bumți bumți” (adică petrecăreți, ghidați de principiul ”trebuie să-mi trăiesc viața cât sunt tânăr”) este atmosfera veselă, aparent fără grijile unui loc de muncă, o relație serioasă sau responsabilități; mai pot garanta și că muzica vă va urmări mult după ce ați terminat filmul.

aedilhaimushkilposter

Sunt curioasă de ce părere v-ați făcut voi. Aștept cu nerăbdare comentariile voastre.

Găsiți versurile traduse pentru: Ae Dil Hai Mushkil

4 Comments (+add yours?)

 1. iuly
  Jan 25, 2017 @ 17:38:01

  Din punctul meu de vedere, singurul lucru care trage filmul in jos ar fi lungimea acestuia pentru ca la un moment dat se cam trage de timp. Chestia cu friendzone-ul nu cred ca a mai fost abordata in Bollywood (eu unul nu am mai vazut) si mi-a placut asta. Actorii au fost superbi, iar rolul Aishwaryei pur si simplu m-a dat pe spate. Muzica inca ma obsedeaza si o sa o mai faca ceva timp. 🙂

  Reply

 2. Scorpya
  Jan 20, 2017 @ 12:26:14

  Culmea coincidentei, mi-a placut la nebunie de Saba, implicit Aishwarya Rai Bachchan, iar eu sunt departe de a fi fana ei, insa in aceasta productie, efectiv, a fost sare si piperul si personajul cel mai bine conturat. Imi pare rau, ca rolul lui Fawad a fost redus la “atatica” in conditiile in care si el ar fi trebuit sa beneficieze de mai mult spatiu, lucru valabil si pentru Dino Morea, asta chiar n-am inteles de ce nu a mai ajuns si in film, desi i se aduc multumiri.
  Referitor la poveste, usor dezamagita, prea multa alergatura, absolut nimic de care sa te prinzi, de-asta zic, personajul Saba, a fost singurul care a avut o introducere, cuprins si o incheiere, restul, parca aruncate la intamplare.
  Pot spune, mi-a placut maxim de Ranbir in scenele in care jelea de mama focului, altminteri, tot un actor nul este pentru mine.
  Anushka, zau ca fara SRK, imi pica rau!
  Muzica, da, a fost ok, insa nu este un film pe care am sa-l revad prea curand, desi mi-a placut, a fost cumva sub asteptari si m-a facut sa-mi doresc ca Saba sa fii fost mult mai prezenta.
  Si da, dupa vizionare am inteles, de ce prin unele cinematografe s-au aruncat artificii cand a aparut SRK, este de inteles!

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: