Filmul momentului: English Vinglish (2012)


Recenzia nr. 114

english-vinglish-poster01

Difuzat în cadrul Zilelor Filmului Indian – Namaste India 2016

Mi-a plăcut extrem de mult de la prima vizionare. Sridevi este perfectă în rolul lui Shashi, casnica specialistă în dulciuri, dar prea puțin apreciată de membrii familiei. Când mă va mai întreba lumea de ce ar învăța o oarecare limbă străină, am să le dau exemplu acest film.

Este înduioșător să asiști la înflorirea cuiva aflat nu chiar la prima tinerețe mulțumită îmbunătățirii abilităților sale lingvistice. Am spus-o și am s-o spun până obosesc, cu riscul de a deveni agasantă, învățarea unei limbi străine îți oferă o libertate pe care rar o poți găsi într-o altă activitate. În alte treburi poți găsi cel mult latura terapeutică, o pasiune, dragostea pentru ceva nou. Însă o limbă îți deschide uși către un nou univers, de la aventurile unor personaje din literatură la interacțiunea cu oamenii din altă cultură.

Dacă vreți să aflați despre peripețiile lui Shashi departe de casă și doriți să stiți cum se termină aventura ei, urmăriți filmul neapărat.

Sunt curioasă cum vi s-a părut, asta dacă l-ați văzut deja!

4 Comments (+add yours?)

 1. carmen
  Jul 07, 2016 @ 12:39:46

  Adorabil l-am vizionat cu aceiasi placere de cateva ori. Mesajele pe care filmul le da sunt pozitive si benefice pentru psihicul oricare femei. Merita la orice varsta sa incerci ceva chiar daca la inceput o faci din necesitate ori pasiune , perseverenta de a continua dezvolta respectul de sine si incepi sa te vezi cu alti ochi. Un film minunat. O lectie pentru toate generatiile. Firul epic este foarte frumos impletit si devine tot mai pasionant pe masura ce se desfasoara. O frumusete in toleranta in necesitatea de a sprijinii pe altii si a te sprijinii si pe tine insati. Da e un fim reusit dupa umila mea parere. Cred ca o sa il revad cand voi fi deprimata si ma voi simti fara puter…

  Reply

  • Hedwig Silver
   Jul 07, 2016 @ 13:51:34

   subscriu întru totul 😀 mă bucur că v-a plăcut 😀

   Reply

  • Geo
   Jul 16, 2016 @ 23:02:05

   Nu cred ca doar femeile ar aprecia acest film dar cred ca inteleg ce vrei sa spui din moment ce filmul este despre aceasta femeie Shashi, care este o femeie de rand, din clasa de mijloc, o femeie cu care multe femei din intreaga lume s-ar identifica.

   Personal cred ca este un film pentru toate categoriile, mesajul este oarecum universal… invata sa ai o mai mare incredere de sine, ambitie, sa-i respecti pe cei din jur cat si pe tine insuti, sa-ti iubesti familia, sa-i tratezi pe toti in mod egal fara prejudecati.

   As spune ca-i mai mult decat reusit. Are o poveste originala, muzica placuta iar . Sridevi iti captiveaza atentia de la inceput pana la sfarsit. Este naturala, foarte talentata si arata forate bine pentru varsta dansei… cred ca avea 49 de ani cand a facut filmul. Recomand tuturor acest film.

   Reply

   • Hedwig Silver
    Jul 18, 2016 @ 06:36:07

    sunt perfect de acord cu ideea că e un film universal; dacă oamenii chiar ar învăța ceva din ceea ce văd, multe femei nu s-ar mai confrunta cu numeroase probleme casnice sau mai rău…

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: