Filmul momentului: TRAFFIC (2016)


recenzia nr.107

Traffic-2016-Hindi-Official-Trailer-And-Poster

Precizez de la bun început că nu este o capodoperă, ci mai degrabă dorește să sublinieze hibele diverselor sisteme și infrastructuri care pot împiedica salvarea vieților.

Povestea este relativ simplă: familii în dificultate – pe de-o parte, familia victimei accidentului rutier, pe de alta familia fetiței ce așteaptă cu disperare o inimă care s-o salveze pe cea mică din ghearele morții. Miracolul se produce, iar acolo unde domnea speranța își face loc treptat disperarea, iar unde odinioară sălășluia disperarea se înfiripă speranța. Transferul de emoție însoțește și un transfer la nivel fizic, acela de donare de organe. Toate bune și frumoase. După ce se pun la punct detaliile privind acordul tuturor părților implicate, urmează transportul. Doar că ce te faci când pe drum, dispare mașina ce avea la bord cel mai de preț lucru din lume pentru o familie? Călătoria cu peripeții te ține cu sufletul la gură și soarta mai multor persoane stă în mâinile unui singur agent de la rutieră. Va reuși să ajungă în timp util? Sau tot efortul va fi în zadar?

Pe lângă poveste, punctele tari sunt critica adusă societății, dar mai ales celor din funcții de conducere și sublinierea problemelor grave de sistem, dar și se asumare a responsabilității. Poliția care se culcă pe o ureche și refuză să-și asume responsabilitatea pentru transportul rutier, reticența rudelor de a accepta donarea de organe, lipsa informării și pregătirii oamenilor pentru o asemenea decizie, puterea celor influenți se poate dovedi inutilă atunci când nu există cineva care să-și asume răspunderea, creșterea exponențială a șanselor de reușită a celor influenți în detrimentul omului obișnuit, bâlbâielile autorităților sunt ingredientele unui film cu un subiect actual și sensibil.

Sper să-i dați o șansă. Vizionare plăcută!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: