Cu și despre MANUALELE DE HINDI – răspunsuri la toate întrebările


După cum probabil ați aflat deja (dacă nu, detalii AICI) manualele de hindi ale lui Suraj Bhan Singh ai intrat pe piață din luna noiembrie a anului 2015. Cu mare bucurie vă pot mărturisi că există o cerere nesperat de mare la nivel de țară, astfel încât volumul I este aproape epuizat. Eu voi face rost de toate semnăturile necesare pentru a continua tirajul ca doritorii să-l poată achiziționa și să-l utilizeze cu mult spor. Numărul accesărilor pe site-ul Editurii dovedește interesul vostru, lucru pentru care vă mulțumesc și vă sunt recunoscătoare.

manualhindisingh vol1

manualhindisingh vol2

În lumina celor prezentate anterior, m-am gândit că ar fi util să încropesc o postare care să ”deschidă lucrările” cu tema ”De ce hindi? – utilitatea manualelor lui Singh în învățarea limbii hindi în România” – o sesiune de întrebări din partea voastră și răspunsuri din partea mea. Prin asta, mă refer atât la întrebări/nelămuriri din partea celor care au cumpărat deja volumul/volumele, cât mai ales din partea celor care sunt încă nehotărâți dacă să cheltuie bugetul pe o asemenea carte.

Mai mult, m-aș bucura dacă, dintre cei care ați cumpărat una sau ambele cărți, ați lăsa o mică descriere în care să precizați cum vi se pare totul, cum vă descurcați etc. Le vor prinde foarte bine părerile voastre celor care se gândesc care să fie următorul lor pas – a cumpăra sau a nu cumpăra cartea de hindi? – aceasta este întrebarea.

Așadar, să vedem ce iese:

Advertisement

14 Comments (+add yours?)

 1. Raluca
  Jan 04, 2021 @ 16:11:50

  Încerc de ceva vreme sa cumpăr manualele dar fără mare succes. Libraria Universității nu are decât volumul 2 (pe care l-am cumpărat) și mi s-a spus ca nu se știe când și dacă se va mai publica volumul 1. Se pare ca trebuie sa se editeze la solicitarea ta Hilda. Am căutat și pe la anticariate, librarii fizice sau online dar n-am avut succes. Emag spune ca stocul s-a epuizat și nu da nici o informație cu privire la revenirea cărții în stoc. Acum întrebarea mea este: în cazul acesta, mai exista vreo alta posibilitate de a intra în posesia acestei cărți?(volumul 1 al manualului)

  Reply

  • Hedwig Silver
   Jan 04, 2021 @ 17:05:25

   Draga Raluca, mi se pare ciudat ce imi spui pentru ca stiu pe cineva care a cumparat primul volum recent, nici de o luna. Acum, cateva detalii tehnice: eu nu am dreptul sa solicit nimic. Oricum, chiar daca as solicita, cu siguranta nu as obtine aprobare, asa cum s-a intamplat cu o alta lucrare despre hindi (nu exista cerere si studentii prefera copiile xerox, asa mi s-a spus). In mod normal, ma suna editura pentru continuare de tiraj, iar eu, obisnuitul cersetor, ma duceam sa astept pe la doua usi, pana obtineam semnaturile de la cei din conducere. Daca nu se va face continuare de tiraj, inseamna ca s-a ofticat cineva din consucerea facultatii, care nu mai doreste sa isi dea acordul pentru continuarea de tiraj. Avand mainile legate, am o singura recomandare, sa te adresezi conducerii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, pentru ca acolo sta decizia. Ma bucur ca mi-ai scris, insa, din pacate, eu nu pot face nimic ca sa te ajut…

   Reply

   • Raluca
    Jan 10, 2021 @ 21:58:39

    Despre detaliile tehnice: vânzătoarea de la librăria Universității este cea care a spus ca tu trebuie sa soliciți o noua reeditare a manualului. Iti dai seama ca eu nu știu cum merg lucrurile cu manualele intr-o universitate! Cât despre mine (o neica nimeni!) care cere conducerii Fac. de limbi străine sa editeze o carte când nici măcar nu sunt studenta….cred ca șansele de succes sunt egale cu zero din start. În plus m-am uitat la planul de școlarizare limbi străine în viitor și desi tu ai spus ca se studiază hindi din 2 în 2 ani, eu n-am văzut nimic pentru 2021 (poate nu m-am uitat unde trebuie!) Dar dacă asta e adevărat, atunci nu mă surprinde de ce nu exista nici o intenție de a reedita manualul. Am sa încerc sa trimit un email conducerii Fac. de limbi străine ca nu mă doare mana sa scriu…dar știi cum e cu birocrația din România. În fine, am vrut doar sa știi cum stau lucrurile. Este surprinzător sa nu existe dorința de a reedita o carte care s-a epuizat pe piața, chiar și din motive pecuniare dacă nu în scop educational. Dar ce să-i faci, ăștia suntem noi.

   • Hedwig Silver
    Jan 11, 2021 @ 06:26:41

    Draga Raluca, sa nu crezi ca ti-am scris aceste lucruri ca sa arunc responsabilitatea in curtea ta. Doamna de la librarie are dreptate, insa uita un lucru esential: eu nu pot solicita o continuare de tiraj pana nu am confirmarea epuizairii precedentului. La facultate, din ziua cand au iesit noile volume, adica in haina asta noua, aproape ca au fost scoase din bibliografia studentilor, preferandu-se lucrarea unui specialist ceh, redactata in engleza in anul 1963. Cat despre hindi din 2021, e mult prea devreme sa vezi oferta acum… abia prin aprilie apare. Poate ca era mai intelept sa iti spun sa intrebi la editura universitatii. Dansii raspund la mesaje si, teoretic, ar trebui sa informeze conducerea cu privire la cerere. Cu toate ca sunt editor, valoarea mea este zero, cand vine vorba de detali…

   • Raluca
    Jan 10, 2021 @ 22:12:23

    PS Am uitat sa menționez ca nu am reușit sa achiziționez nici cartea ta Samskara. Am comandat-o online, apoi editura m-a sunat să-mi spună ca era o problema cu telefonul pe care l-am trecut eu și au spus ca îmi vor trimite un email în care voi putea trece alt număr de telefon. Asta nu s-a întâmplat, asa ca după ce am așteptat vreo 2 luni, am comandat iar cartea. Asta a fost luna trecută. Nici un răspuns pana acum!

   • Hedwig Silver
    Jan 11, 2021 @ 06:27:50

    imi pare tare rau, insa, din pacate, nu ma mir. Am sa incerc sa ii contactez eu saptamana asta, poate reusesc ceva….

   • Raluca
    Jan 11, 2021 @ 13:43:24

    Mulțumesc pentru răspunsuri Hilda. Îmi pare rau ca postările mele suna rau, ca o plângere continua, dar nu reflecta decât realitatea mea. Insa, ca sa închei subiectul intr-o nota optimista, sunt perseverenta și pana la urma tot o sa obțin ce vreau. Doar ca nu simplu și ușor cum ar fi normal ci după multa bataie de cap!

   • Hedwig Silver
    Jan 11, 2021 @ 16:22:46

    Raluca draga, sa nu te scuzi niciodata pentru ca spui adevarul. Situatiile ajung atat de rau tocmai din cauza faptului ca lasam lucrurile asa, fara sa ne plangem de nereguli. Daca ai sti ce poveste sta in spatele manualelor si cat m-am zbatut pentru fiecare lucru pe care l-am facut… asa ca te inteleg mai bine decat ai crede. Iti multumesc pentru interes si am sa fac si eu ce pot si cat tine de mine. Sper sa reusesc ceva, macar partial…

   • Hedwig Silver
    Jan 14, 2021 @ 14:35:53

    Raluca draga, sper sa vezi comentariul acesta. Am trimis si mail. Intre timp, am vorbit la editura despre comanda ta a volumului meu, s-ar putea sa iti fi scris iar editura, asa ca rog sa verifici mailul.

   • Raluca
    Jan 15, 2021 @ 00:26:03

    Ești într-adevăr grozava Hilda. Nu am primit nimic încă de la editura dar o să-mi verific mailul în fiecare zi acum. Sunt sigura ca ești foarte ocupată ca toată lumea de altfel și totuși ți-ai găsit timp pentru nevoile mele lucru pentru care iti mulțumesc foarte mult. Sper sa se rezolve cât mai curând. Dacă nu, intenționez sa rog o prietena sa comande cartea. Poate o obține ea. Sa speram insa ca nu va fi nevoie. Mult succes în continuare Hilda și mai scrie cărți. Sau leagă într-un volum poeziile și nuvelele traduse. În felul asta cred eu, persoane care nu se interesează în mod deosebit de cultura indiana vor putea întrezări ce interesanta și deosebita poate fi aceasta civilizație.

   • Hedwig Silver
    Jan 15, 2021 @ 08:36:28

    Raluca draga, mare lucru nu am facut, caci volumul nu a ajuns inca la tine. Dar de asta sunt aici, sa sprijin cititorii, cand exista probleme. Eu iti multumesc pentru interes si apreciere. Sper sa imi dai curand vesti bune.

 2. iuly
  Feb 19, 2016 @ 16:53:01

  Am cumparat ambele manuale si sunt destul de satisfacut de ele. Mi-ar mai fi placut sa aiba ceva mai multe explicatii pe alocuri si rezolvarile la exercitii pentru a ma putea verifica. Oricum, se merita investitia si felicitari pentru reusita de a le readuce in atentia publicului.

  Reply

  • Hedwig Silver
   Feb 19, 2016 @ 18:56:56

   mă bucur să aud că le-ai cumpărat; cât despre rezolvarea exercițiilor, asta ar fi însemnat să modific mult conținutul, ceea ce nu e voie din cauza drepturilor de autor

   Reply

 3. Haidau Gabriel
  Jan 30, 2016 @ 15:33:18

  Eu am achizitionat ambele volume,le am rasfoit ambele un pic si e foarte greu sa inveti limba hindi,mai ales ca merg si la munca si nu prea am timp dar voi face ca maxim intr-un an sa o invat

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: