Simpozionul Păcii – invitație la toleranță și dialog


Pe 15 octombrie 2015 am participat la un eveniment la care mi-a făcut mare plăcere să asist. Este vorba despre o reuniune a persoanelor de numeroase credințe în încercarea de a ne apropia, de a ne cunoaște mai bine și de a comunica, având ca ultim scop traiul în armonie și respect reciproc.

Comunitatea musulmană Ahmadiyya din România a fost cea care a organizat evenimentul și care a întins o mână către dialog. Moderator a fost dl. prof. dr. George Grigore de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, invitați au fost pr. asist. dr. Valentin Ilie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și un reprezentant al creștinismului de la Constanța (scuze, nu am reținut numele și funcția) și desigur gazda, dl. Faheemuddin Nasir, absolvent al Facultății de Litere.

Seara a fost extrem de plăcută, plină de cuvinte de înțelepciune. Am fost îndemnați la deschidere, toleranță și înțelegere reciprocă în așa fel încât respectul mutual să ne apropie și să ne lămurească întrebările.

Felicit pe această cale inițiativa lăudabilă a dlui Nasir și sper să mi existe astfel de ocazii cât mai grabnic. Locația a fost una foarte primitoare, perfectă pentru discuțiile noastre.

simpozionul pacii - varianta 2 pace intre religii (2)

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this: