Filmul săptămânii: KABHI ALVIDA NA KEHNA (2006)


valabil pentru săptămâna 98: 12-18 octombrie 2015

KANK_poster

Din nou, cu riscul de a deveni obsesivă, e unul din filmele care trezesc profunde sentimente din întreaga gamă umană și care te pune pe gânduri. Povestea redă foarte bine dificultățile relațiilor conjugale în lumea contemporană și creionează diversele personalități care trec prin schimbări pentru a se adapta la noua lor viață.

Viața ar trebui să fie foarte simplă, însă devine din ce în ce mai complicat să îți poți duce traiul într-o lume în care trăiești printre alți oameni – de cele mai multe ori deciziile tale sunt afectate sau depind în totalitate de alții, astfel că în realitate nu tu hotărăști cursul evenimentelor.

Cum ieși la liman după o căsnicie eșuată cu un copil la mijloc și cum poți spera să îți îndrepți existența vidă în contextul în care jumătatea ta aparține altcuiva? Cum poți îndepărta anotimpul întunecat care pare că și-a făcut culcuș în sufletul și mintea ta și refuză să plece? prin ce măsuri vei putea să readuci soarele pe strada ta în așa fel încât să nu afectezi într-un mod ireversibil liniștea celor dragi?

Întrebările primesc răspuns, chiar dacă nu mereu cele așteptate; soluții există, însă prețul plătit se poate dovedi de multe ori unul foarte mare… Un film excelent, din toate punctele de vedere. Găsiți versuri traduse pentru cântecul ce dă și titlul filmului AICI.

Voi ce spuneți?

4 Comments (+add yours?)

  1. Trackback: Sărbători cu filme indiene hindi – recomandări pentru vacanță | Hedwig's Blog
  2. Scorpya Cristina
    May 29, 2016 @ 09:04:55

    Am vazut o gramada de filme indiene in 15 ani si ceva mai putin americane, insa, fara doar si poate KABHI ALVIDA NAA KEHNA, este preferatul meu. DIn 2007 pana in preznet, cred ca l-am vizionat de peste 300 de ori, numa’ anu’ asta l-am vizionat de 3 ori… Pur si simplu, spun ca vreau sa vad secventa cinei si sfarsesc prin a reviziona filmul. Un cast la superlativ, muzica, firele narative, regia, totul este la superlativ! Pentru mine, capodopera cinematografica inegalabila si cel mai bun film de la Karan.

    Poate par nebuna, dar efectiv, ador filmul 😀

    Reply

  3. iuly
    Oct 27, 2015 @ 17:24:14

    Imi aduc aminte cu drag de acest film. Poveste actuala si sensibila, actori superbi, ce sa mai, un film de exceptie.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Hedwig's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading