Filmul săptămânii: KAL HO NAA HO (2003)


valabil pentru săptămâna 97: 5-11 octombrie 2015

kal-ho-naa-ho.27048

Filmul acesta trebuie simțit, trebuie să te lași pătruns de speranță și de altruismul pe care le emană atât de puternic, dincolo de latura tragică.

O poveste tare dragă mie, mă obligă mereu să fac o introspecție serioasă și să-mi pun întrebarea: oare aș fi capabilă de o iubire dezinteresată, atât de altruistă încât să pot să îi dau drumul oricând, chiar dacă asta ar însemna să pierd sensul vieții? Și de fiecare dată răspunsul e același… Printre multe alte întrebări, asta e cea mai importantă și vă recomand să încercați să răspundeți la această întrebare la finalul vizionării. E unul din acele filme care poate produce schimbări interioare, odată cu care poți crește ca individ. Relațiile interumane nu sunt discutate doar la nivel amoros, ci și din punct de vedere al prieteniei. Constat că în ziua de azi rareori intâlnești un om în care să te poți încrede până la îți lăsa viața în mâinile sale fără vreo urmă de teamă. Avem nevoie de exemple pozitive, chiar dacă sunt doar fictive, deoarece suntem atât de goi, atât de lipsiți de substanță încât mă trec fiorii…

Dacă am avea capacitatea de a învăța cu adevărat din filmele de acest tip, cu siguranță am trăi într-o lume mult mai umană. Viața e prea scurtă pentru răutăți, păcat că încă nu am înțeles asta…

Advertisement

4 Comments (+add yours?)

 1. Scorpya Cristina
  Jun 07, 2016 @ 05:04:22

  Un film minunat, care nu se va demoda niciodata… Dar, o lectie pe care tot mai putini sunt dispusi sa o inteleaga! Referitor la acest film, tre’ sa recunosc, mi-ar fi placut maxim, sa fie bagata si scena in care SRK se saruta cu Saif, dar fie, erau alti ani pe-atunci si oricat de open-mind ar fi Karan, stia ca o asemenea scena, ar distruge filmul in India! Toti s-ar fi impotmolit in scena respectiva si ar fi pierdut din vedere esentialul, ceea ce fac si oamenii in mod involuntar, ba chiar si voluntar, zi de zi!

  Reply

 2. carmen
  Oct 17, 2015 @ 09:35:18

  Sunt intrebata de multe ori de ce revad un film de mai multe ori, de ce nu ma opresc la o singura vizionare. Eu cred ca se intampla acelasi lucru ca si cand citesti o carte buna si doresti sa o recitesti, sau asa cum vrei sa revi intr-un peisaj minunat sa te bucuri de el, sau sa revi sa revezi un tablou frumos care te-a impresionat. Tot timpul te intorci sa revezi ceva frumos si de valoare pentru a retrai in suflet clipe minunate si a te simti revigorata. Kal ho naa ho este genul de film pe care simti nevoia sa il revezi pentru ca iti trezeste in suflet trairi impresionante si benefice pentru a ramane in modul normal de abordarea a relatiilor, sia iti reaminti ce mai importannt in viata …..

  Reply

 3. carmen
  Oct 17, 2015 @ 09:25:34

  Am plans, am iubit, adorat acest minunat film s plang, il iubesc ador de cate ori il revad si il voi iubi si adora mereu. O capodopera a redarii frumusetii iubirii relatiilor interumane. Acest film lucreaza in cele mai profunde colturi ale sufletului uman declansand in inima si mintea noastra cele mai puternice dorinti de a fi umani indiferent de formele grotesti ale realitatii ce ne inconjoara. Ne da optimismul necesar sa iubim si apreciem viata sa ne bucuram de frumusetea ei . Cred ca acesta e atractia pe care o genereaza un film indian bun si de calitate. Minunata alegere, frumoasa recenzie.

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: