Filmul săptămânii: HAMARA DIL AAPKE PAAS HAI (2000)


valabil pentru săptămâna 94: 14-20 septembrie 2015

hamaradilaapkepaashai

Cu drag îmi aduc aminte de prima oară când l-am văzut acum mulți ani și-l revăd de fiecare dată cu aceeași plăcere. Povestea e una fantastică și extrem de actuală, mai actuală decât și-ar dori orice țară. Se vede cu ochiul liber că India mai are o groază de probleme de rezolvat din cauza înrădăcinării unor tradiții și mentalități în însăși fibra umană atât de puternic încât e o misiune imposibilă să se producă o schimbare.

Mi-au plăcut nespus două lucruri:

 • primul se referă la atitudinea fetei suferinde, personaj interpretat de Aishwarya (pe vremea aia doar Rai); deși, conform normelor sociale, viața ei luase sfârșit, fata reușește să se redreseze prin ajutor extern. Îmbucurător este că nu-l refuză și că găsește un nou motiv de a trăi în chipul unor copii inocenți.
 • cel de-al doilea are legătură cu bărbatul din poveste, personaj interpretat de Anil Kapoor; nu e bărbat doar cu numele, ci o și demonstrează prin fapte; tragic este că nu se mai fabrică, s-o fi stricat mulajul… Delicatețea cu care tratează situația și modul grijuliu prin care oferă sprijin necondiționat unei tinere lipsite de speranță sunt demne de admirație. Tare frumos portret au creionat personajului și ne lipsesc asemenea persoane în lumea mojică și răutăcioasă de azi…

Sunt curioasă să aflu câți ați văzut filmul și ce anume v-a plăcut sau nu.

3 Comments (+add yours?)

 1. iuly
  Sep 22, 2015 @ 18:01:23

  Filmul e super, actorii la fel. Prima data l-am vazut de mult, cand eram mic, dar ma farmeca mereu cand il revad. Povestea scoate in evidenta problemele de mentalitate ale oamenilor si da, pacat ca nu mai sunt personaje construite pe modelul acesta. Cuplul e adorabil si melodiile, mai ales “Shukriya” mi-au ramas in minte de ani buni. 😀

  Reply

 2. carmen
  Sep 21, 2015 @ 18:29:12

  Am vazut fimul si mi-a placut mult. Dorinta de a lupta , ajutorul putin ireal pentru ralitatea ce ne inconjoara, si evadarea dintr-o lume reala intr-una ce ar trebui sa fie normala este atractiva si revigoranta. Recenzia e foarte la obiect iar expresia: “…nu e bărbat doar cu numele, ci o și demonstrează prin fapte; tragic este că nu se mai fabrică, s-o fi stricat mulajul… ” e adorabila….

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: