Filmul săptămânii: FANAA (2006)


valabil pentru săptămâna 93: 7-13 septembrie 2015

Fanaa-Movieposter2006

Nu cred că e nevoie să laud acest film prea tare pentru că știu că mulți dintre voi l-ați văzut deja. Crema e combinația actorilor aleși pentru personajele principale: Aamir și Kajol. Cei doi fac un cuplu minune pe ecran și transmit atât de mult prin atitudine și expresii încât ai senzația că ești acolo, în mijlocul acțiunii, printre oamenii care trec prin diverse greutăți. Personajele devin oameni pe care ai impresia că-i cunoști de-o viață, care ți-au fost vecini, dar viața i-a trimis pe alte căi și cu care te-ai revăzut după o lungă absență.

Povestea de dragoste, căci ce-ar fi filmul indian fără dragoste, este dublată de acțiune și complicații survenite în urma vieții duble a personajului principal masculin. Cum e să cunoști pe cineva, dar să nu-l poți vedea, ca mai apoi să-l vezi, dar să nu-l recunoști numai Zooni, personajul interpretat de Kajol, ne poate spune. Cât e de sfâșietor să fii brusc despărțit de cel pe care-l socotești jumătatea ta, ca mai apoi să afli lucruri nebănuite despre el… Substratul musulman m-a încântat și mai mult. Cât de mult se schimbă un om? Se schimbă într-atât încât să devină de nerecunoscut sau statornicia este acolo dintotdeauna, dar noi vedem doar ce ne dorim să vedem, plăsmuind astfel un ideal?

Un film excelent cu o acțiune ce nu plictisește nici o clipă și cu o muzică divină. Versurile traduse pentru Chanda Chamke: AICI.

Sunt curioasă să aflu cum vi s-a părut.

4 Comments (+add yours?)

 1. Scorpya Cristina
  Jun 07, 2016 @ 05:42:09

  Pentru mine, 2006 este anul de diamant al filmelor hindi: KABHI ALVIDA NAA KEHNA (filmul preferat, dupa cum cred ca stii deja in urma parerii exprimate la el), Fanaa si Gangster… culmea, la premii, au fost trecute cu vederea, castigand alte “minunatii”… Cred ca n-are sens sa mai zic ca si Fanaa, continui sa-l mai revizionez din cand in cand! Film de colectie, fara doar si poate, dar care, ca si celelalte 2 mentiuni, oha succes in India, foarte bine primite la nivel international!

  Reply

 2. iuly
  Sep 16, 2015 @ 13:12:56

  Aamir+Kajol=magie pe ecran. M-au impresionat cei doi extraordinar de mult si ca pereche (si aici ma refer la chimia dintre cei 2) dar si individual (ranile sufletesti ale lui Zooni dupa ce a fost parasita, dar si durerea din ochii lui Rehan cand este pus in situatia de a alege intre familie si asa zisa datorie). Povestea e pur si simplu uimitoare. Cu ajutorul filmelor de acest gen (Fanaa, Kurbaan, New York, etc.) am vazut cam cum gandesc cei care aleg sa isi transforme complet viata pentru a-l “sluji” pe Allah. Sincer nu stiu daca ii pot compatimi sau invinovati.
  Muzica este superba, preferatele mele sunt “Mere Haath Mein” “Des Rangila” si “Chand Sifarish”.

  Reply

 3. carmen
  Sep 14, 2015 @ 20:11:41

  Desigur ca mi-a placut filmul, subiectul, idila regie farmecul specfic sentimental al filmului indian. Da r marturisesc ca m-a facut sa reflectez foarte mult asupra personajului principal. Un teroris care trebuia sa moara si a carei sentinta a semnat-o propriul bunic. O lume nebuna in care parintii, sau omenii fanatici cresc copii spre ai destina sa fie arme, bombe distrugatoare. La fel si in Misiunea Kasmir, acei copii vaduviti de copilarii sunt mutilati psihic si traiesc odrama in interior de care nu pot sa scape si care ii condamna la moarte. Filmul creioneaza foarte interesant fiecare personaj si per ansamblu e o reusita. Da, face parte din filmele mele de suflet. De altfel consider ca Aamir Khan e un actor cu totul si cu totul deosebit. Si ceilalti actori sunt deosebiti si joaca deosebit, chiar si Sania Iranii care a jucart mai mult prin seriale tv.

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: