Filmul săptămânii: SEETA AUR GEETA (1972)


valabil pentru săptămâna 85: 13-19 iulie 2015

seetaaurgeeta

Acest film mi-a fost recomandat și abia după această recomandare m-am hotărât să-l urmăresc, deși știam de el și de faptul că e apreciat. Mă bucur că i-am dat o șansă fiindcă am văzut-o pe Hema Malini într-o cu totul altă lumină.

Nu vreau să dau prea multe detalii legate de poveste, însă am să menționez faptul că Hema Malini a fost excelentă în insufla viață în două personaje diametral opuse și asta într-o epocă când nu existau tehnologii moderne și efecte speciale. dacă una dintre fete e întruchiparea perfectă a tinerei clasice, sfioase, care nu iese din cuvântul rudelor nici s-o pici cu ceară și suportă tăcută toate nedreptățile și pedepsele inepte la care e supusă, cealaltă este extrovertită, certăreață și cu un tupeu cât să le ajungă pentru tot restul existenței celor care se pun cu ea. Tema tratată este o veche preferată a indienilor, copii despărțiți la naștere (bichdi hui bahanen).

M-am amuzat copios când Geeta pune piciorul în prag și face ordine în ogradă. Fiecare își primește pedeapsa la timpul potrivit, iar ideea că ”achche logon ke saath achcha hi hota hai” (oamenilor buni și se întâmplă lucruri bune) mă face să nu-mi pierd cu totul speranța în omenire.

Dacă priviți mai adânc de suprafața comică, filmul tratează cu seriozitate rolul femeii în societate și schimbările prin care trebuie să treacă aceasta pentru a putea supraviețui în lumea nemiloasă.

Aștept și părerile voastre.

Advertisement

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: