Filmul săptămânii: ANKUR ARORA MURDER CASE (2013)


valabil pentru săptămâna 81: 15-21 iunie 2015

ankuraroramurdercaseposter3

Filmul ăsta m-a ținut cu sufletul la gură. Abia așteptam să se termine, să pot răsufla ușurată. E unul din filmele care trebuie urmărite.

Subiectul este lumea medicală. Știm cu toții că sistemul românesc de sănătate este la pământ, că avem medici care nu merită nici măcar titulatura de oameni, darămite de medici, că mor oameni cu zile din numeroase cauze, printre care enumăr: lipsa medicamentelor, incompetență, nepăsare, slabă dotare etc. E cu atât mai copleșitor și îngrijorător să ni se confirme că se întâmplă și la case mai mari – doar că India are o populație de peste 1,3 miliarde.

Niște oameni cu adevărat curajoși decid să dea piept cu sistemul, cu unul dintre cei care constituie un stâlp al sistemului, care are putere de decizie și care beneficiază de protecție datorită reputației impecabile. Întâmplările care au loc pe parcursul rezolvării problemei ne fac să ne dăm seama cât de prețioasă este sănătatea, dar și viața – cât de recunoscători trebuie să fim pentru darul ce ni se oferă – dar și ce labirint trebuie traversat pentru a putea ajunge la destinație: adevărul.

Ceea ce am apreciat foarte mult a fost realismul și sinceritatea peliculei. Actorii și-au făcut treaba excelent, de la mic la mare. Interacțiunile dintre personaje trădează implicarea emoțională nedisimulată a actorilor.

Fără urmă de îndoială, momentul meu preferat este discursul înainte de cădere a medicului – ce expresivitate, câtă aroganță se poate citi pe chipul lui! Atunci când noi, oamenii, ne confundăm cu Dumnezeu ajungem să ne credem atotputernici, stăpâni peste lucruri și alte persoane. Însă mereu vine vremea când Dumnezeu ne arată exact unde ne este locul . Discursul este absolut magnific și interpretarea pe măsură.

Mai jos, vă las link cu filmul cu subtitrare în engleză. Urmăriți-l până nu dispare! Nu veți regreta! Aștept cu nerăbdare părerile voastre!

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: