Filmul săptămânii: DAAWAT-E-ISHQ (2014)


valabil pentru săptămâna 72: 13-19 aprilie 2015

daawat-e-ishq-1a

Mi s-a părut o idee bună să propun acest film deoarece mi-a fost propus la rândul meu. Așadar, dând curs ideii, să vedem cu ce și cine avem de-a face.

Filmul prezintă povestea unei fete de clasă medie care încearcă să-și îndeplinească visele însă este împiedicată din cauza posibilităților financiare modeste. Colac peste pupăză, nimeni nu e dispus s-o ia de nevastă fără ca tatăl ei să ofere o zestre substanțială. Narațiunea ne arată ce soluții ingenioase găsește Gulrez pentru a-și urmări scopul. Nu pot spune că e o capodoperă și nici că totul are o logică și o curgere deosebită, însă ceea ce mi-a plăcut mult este incursiunea în lumea musulmană prin limbaj și mâncărurile prezentate. La urma urmei, despre asta e vorba, despre ospățul dragostei. Cântecele sunt în schimb excelente.

Acum, vreau să știu ce v-a plăcut sau nu v-a plăcut vouă .

9 Comments (+add yours?)

 1. iuly
  Apr 16, 2015 @ 12:19:57

  Mi-a placut filmul. Momentele comice, povestea iesita din commun si muzica suuuuuuperba se combina perfect. Infatisarea lui Taru chiar haioasa, imi place cand un actor schimba cate ceva (isi pune o mustata sau se tunde chel).

  Reply

 2. carmen
  Apr 16, 2015 @ 09:18:09

  mie mi-a placut filmul de la cap la coada cu totul. Gasesc ca e rgizat , jucat si toate celea faine. Imi plac subtilitatile dincolo de subiect de asemenea. Omul bun oricat ar incerca sa fie smecher chiar daca practic ii reuseste , din punct de vedere al constiintei se simte rusinat. Frumos realizata imagine lui taru care o tot face pe Gulu Hoata in imaginatia ei, de fapt sun remuscarile ca a inselat un om bun. Critica la adresa zestrei care se tot cere la ei. nu ca la noi in randul oamenilor bogati nu s-ar uzita mai putin fatis. Ideea sa sa lupti cumva cu situatiile aparute sa le depasesti si sa le rezolvi. Taru un personaj drag. Simplitatea omului bun deschis care se bucura de viata , dar care are principiile lui pe care si le respecta. Tatal lui Gulu un personaj deosebit care a reusit singur sa isi creasca si educe singur copilul. Dragostea lui de parinte e deosebita si ma frapat cat de mult isi cunosate fata si o iubeste . Un personaj interpretat deasemenea excelent.
  Momentele comice de veselie. Intr-un cuvant si eu tot revad cu pl;acere acest film.
  Un film idian care ne rupe din cotidian si ne bucura si estetic si emotional.

  Reply

 3. floryflory
  Apr 16, 2015 @ 08:39:29

  Unul din filmele mele preferate! Pur si simplu il iubesc! L-am vazut de 8 ori pana acum, aproape am invatat replicile si parca l-as mai vedea de cateva ori.Nu ma satur sa-l tot urmaresc:))
  Ma amuza ideile traznite ale lui Gullu(si incurcate, de asemenea) si imi place mult de tot moaca lui Taru ( http://wallpapers.filmibeat.com/ph-1024×768/2014/07/daawat-e-ishq-wallpaper_140506329810.jpg). :))
  M-a impresionat gestul lui Tariq atunci cand a inchis toate ferestrele si usile (nu zic care e sa nu dau spoiler, dar cine a vazut filmul stie care e) iar la sfarsit, cand Amjad a vazut filmarea aia si in sfarsit si-a dat seama ce face, imi venea sa-i trag vreo doua si sa-i zic “Buna dimineata, soare!”.
  La capitolul melodii nu pot spune ca nu sunt frumoase dar nici extraordinare.Atentie: vorbesc de linia melodica, nu de versuri. Unele sunt muuult prea lente pentru gustul meu (Mannat, Shayaraana). La Mannat doar refrenul imi place, restul melodiei nu. Singurele melodii de care nu ma mai satur sunt Rangreli si Daawat-e-Ishq. :X:X:X

  Reply

  • Hedwig Silver
   Apr 16, 2015 @ 08:44:42

   ce interesant e să aflu cât de mult diferă gusturile; adevărul e că mai că nu l-ai recunoaște pe Adi Roy Kapoor cu înfățișarea asta; da, și au am avut porniri violente la un moment dat 🙂 cântecele chiar îmi plac, tocmai pentru că acoperă și partea lento-siropoaso-plicti, dar și energico-alertă 😉

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: