Filmul săptămânii: HATE STORY (2012)


valabil pentru săptămâna 61: 26 ianuarie-1 februarie 2015

hatestory2012poster

E predecesorul lui HATE STORY 2, dar cu totul independent. Ni se prezintă povestea unei tinere jurnaliste, Kavya, care se află într-o misiune de a aduce la suprafață afacerile ilegale ai marilor patroni. Din păcate pentru ea, se ia de cine nu trebuie și intră într-un angrenaj periculos și mult prea complicat pentru a ieși din el fără a plăti un preț pe măsură. Astfel că viața ei suferă niște schimbări drastic ș ireversibile care transforma tânăra entuziastă și plină de energie într-un cadavru umblător. Cineva îi adresează la un moment dat o întrebare cu privire la hotărârea ei de a se răzbuna pentru toate suferințele pe care le-a avut de îndurat, exprimându-și teama că va pierde și mai mult, la care ea răspunde scurt, dar cuprinzător: ”morții nu se tem de morminte…”

Dacă până acum Kavya avea ca scop descoperirea adevărului, acum misiunea suferă o ușoară modificare, devenind una personală – de răzbunare – însă dezgroparea adevărului nu este eliminat din plan. O femeie care nu mai are nimic de pierdut, al cărei suflet a fost spart în mii de bucăți și care nu are nici un motiv să le sudeze într-un nou întreg, este cea mai periculoasă armă.

Un minus ce consider eu că nu e favorabil filmului este concentrarea destul de puternică asupra laturii lascive, erotice a poveștii. Femeia a fost redusă la un obiect ce se poate cumpăra de oricine oricând pentru simplul motiv că ea dorește să atingă un anume scop. Ei bine, după mine, se putea accentua decizia ei de a se dărui oricui pentru a ajunge la cel ce i-a făcut atât rău prin conturarea unui personaj delicat, stilat, extrem de inteligent și cu un tact de invidiat. Mi-ar fi plăcut mult mai mult și aș fi apreciat dacă s-ar fi mers pe idea femeii care înnebunește bărbatul prin cuvinte, prin misterul care o înconjoară și prin inaccesibilitatea pe care o lasă să transpară. Găsesc logică abordarea lor dacă mă gândesc că în lumea șefilor, mai ales celor ajunși în vârf pe nemerit, oamenii nu caută finețe și bun gust, ci vulgaritate, distracție fără profunzime.

Vă recomand filmul pentru că e o combinație bună între genuri, cu o poveste plină de suspans.

Vizionare plăcută și aștept reacții!

ATENȚIE! FILM INTERZIS MINORILOR!

Advertisement

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: