Pastila de cultură: ce este o RAGA?


De ceva timp încerc să găsesc un răspuns satisfăcător care să mă lămurească în privința unei întrebări care mă roade de multă vreme: ce e o RAGA? Concluzia la care am ajuns este că nu se poate defini pentru că oricât ai explica-o, mai rămân multe lucruri nespuse. Este o gamă și nu numai, încorporează sentimente, stări, e dedicată unui anumit anotimp și moment al zilei și se unește cu scheme ritmice dintre cele mai complicate. Nu e doar muzică, e trăire la cea mai înaltă intensitate. Să vedem părerile celor avizați:

Și vreo două exemple:

 

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Alina
  Apr 18, 2017 @ 14:47:48

  Cat de diferita este muzca clasica indiana de nebunia de la bollywood. Intotdeauna am crezut ca muzica traditionala, costumele, dansurile traditionale sunt bogatia spirituala a unui popor. Ascultand muzica ta populara, muzica celorlalte popoare intotdeuna te imbogatesti spiritual, descoperi esenta gandirii si trairii umane. Nu ma pricep la muzica clasica indiana, insa ea mi se pare cumva foarte originala, deosebit de melodioasa, complexa..

  Reply

  • Hedwig Silver
   Apr 19, 2017 @ 11:05:05

   este perfect adevărat că se deosebește destul de mult de tot ce cunoaștem noi drept muzică clasică (dacă asculți orice muzică clasică dinspre Orient, vei putea constata asemănări, asta și datorită instrumentelor folosite); apropos de unicitate, muzica carnatică (asta e din sud) mi se pare cu totul aparte și eu încă nu am găsit ceva foarte asemănător în alte culturi cu aceasta

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: