Filmul săptămânii: HAWAA HAWAAI (2014)


valabil pentru săptămâna 60: 19-25 ianuarie 2015

Hawaa_Hawaai_Poster2014

Un film sensibil, extrem de sincer și care m-a umplut de speranță: speranță în mai bine, încredere că visul pentru care lupți se poate împlini dacă muncești și-ți concentrezi forțele pentru a-l atinge.

Povestea prezintă viața unui băiat rămas orfan de tată care ajunge să muncească într-o bodegă la colț de stradă pentru a-și ajuta familia cu solicitantele cheltuieli lunare. Traiul este unul greu și monoton până când băiatul nostru descoperă că dărăpănătura de magazin se transformă în ceva magic în fiecare seară, după lăsarea întunericului. Și de aici până la a visa a fost doar un pas. De la visare a trecut destul de rapid la muncă, din dorința de a-și demonstra că poate mai mult. Și bine a făcut. Era mai talentat decât toți ceilalți la un loc. Este superbă călătoria copilului, iar dureroase momentele când oboseala i se citește pe chip la o vârstă atât de fragedă răvășesc. Am așteptat cu sufletul la gură nu o dată să văd cum vor fi descurcate ițele problemelor survenite fie din cauza lipsurilor, fie din cauza suprasolicitării. Un mesaj optimist, o lecție de viață pentru tineri și concluzia că nu e suficient să-ți dorești mai mult, trebuie să muncești și să faci sacrificii pentru a-ți îndeplini visul. (Mai jos e filmul integral, care sper să nu dispară prea curând.)

Aștept părerile voastre și vizionare plăcută.

1 Comment (+add yours?)

  1. Ankita Lokhandate
    Feb 27, 2015 @ 22:14:03

    un film fooarte frumos si emotionant plin de speranta si curajul de a-ti indeplini orice vis oricat de greu ar fi acesta de indeplinit

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: