7 locuri BIZARE de vizitat în India


Se pare că sintagma ”India Incredibilă” își merită banii. Doar că în acest caz ar trebui să adăugăm ceva: ”India incredibil de ciudată”. Dacă sunteți amatori de ciudățenii, iată 7 destinații care vă pot fi pe plac; cuprind întreaga Indie, de la nord la sud, de la est la vest, așa că luați-vă doza de bizar:

1. Fortul Bhangarh, Alwar, Rajasthan

bhan

wordpress.com

Este considerat bântuit de localnici și nimeni nu are voie să colinde locul pe timpul nopții. Legenda ne spune că Singhiya, un vrăjitor practicant al magiei negre s-a îndrăgostit de prințesa de Bhangarh, Ratnavati și a încercat să o păcălească să se căsătorească cu el printr-o poțiune cu puteri nebănuite. Prințesa la- dibuit însă pe vrăjitor, a aruncat decoctul pe un bolovan care a luat-o la vale, drept spre magician, și l-a făcut una cu pământul. Înainte de a-și da ultima suflare, a lansat un blestem: Bhangarh-ul va fi curând distrus. Starea construcției este atribuită blestemului lui Singhiya, iar oamenii cred că fantomele care bântuie locul sunt cele ale vrăjitorului și prințesei.

2. Templul Karni Mata, Rajasthan

karni

columbia.edu

Situal lângă Bikaner în Rajasthan, templul este cunocut popular sub numele de Templul Șobolanilor. Adăpostește cca. 20.000 de rozătoare, numite kabba, considerate sfinte. Legenda care circulă este următoarea: fiul vitreg a lui Karni Mata, Laxman, s-a înecat într-un heleșteu în timp ce încerca să bea apă din el. Karni Mata l-a implorat pe Yama, zeul morții, să-l readucă la viață. Yama a acceptat într-un final și a propus ca toți fiii lui Karni Mata, în frunte cu Laxman, să se reîncarneze ca șobolani.

3. Podurile din liane, Cherapunji, Meghalaya

liv

Wikimedia

O specie a copacului de cauciuc cu rădăcini deosebit de puternice s-a dezvoltat în sudul dealurilor Khasi și Jaintia. Ficus elastica produce o serie de rădăcini secundare din trunchiul central. Rezistă să susțină inclusiv bolovani, indiferent de poziția podurilor formate prin întrețeserea rădăcinilor. Localnicii le folosesc zilnic ca poduri fără a le fi teamă că vor ceda.

4. Templul Jwala Ji, Kangra, Himachal Pradesh

kan

3.bp.blogspot.com

Templul Jwala Ji adâncitură pătrată în centru din piatră scobită unde arde flacăra veșnică, Jwala. Legenda ne relatează că Sati, soția lui Shiva, și-a dat foc acolo unde tatăl ei l-a jignit pe Shiva. Corpul ei s-a rupt în 51 de bucăți când un Shiva furios a dansat Tandava (dansul distructiv sau benefic din ciclul creației) ținând trupul carbonizat. Fiecare din cele 51 de bucăți a căzut pe pământ și locul respectiv a devenit lăcaș de cult, fiind pământ sfânt. Pe locul acestui templu se crede că ar fi căzut limba lui Sati.

5. Jatinga, Assam

bird

traveltripsonline.com

Acest sat este celebru pentru un fenomen care îți ridică părul de pe șira spinării: păsări ”sinucigașe”. Spre sfârșitul musonului, păsările sunt deranjate de vântul puternic și zboară către stâlpii de bambus, lucru ce le aduce moartea. Inițial s-a crezut că e vorba despre un fenomen ciudat, dar natural, însă s-a aflat că localnicii sunt responsabili pentru împuținarea populației de zburătoare fiindcă au pus diverse lumini și stâlpi pentru a le deruta cu scopul de a le captura.

6. Templul Kamakhya, Guwahati, Assam

kama

Flickr

Kamakhya reprezintă cuibușorul de nebunii a lui Sati și Shiva. În momentul în care trupul fără viață a lui Sati s-a dezingrat în cele 51 de bucăți, organul ei genital a căzut în acest loc. Templu este loc de pelerinaj pentru adepții tantrismului (evident, cei care au practici trupești).

7. Restaurantul norocos, Ahmedabad, Gujarat

new

mirror.co.uk

A cina cu morții este chiar o plăcere în acest restaurant celebru. E situat în zona Lal Darwaza din Ahmedabad și e construit pe un cimitir musulman. Proprietarul nu a vrut să deranjeze locurile de veci, astfel că a pus mesele între morminte, iar pe cele din urmă le-a îngrădit cochet.

 

Sursa: AICI (indiatimes)

4 Comments (+add yours?)

 1. Ankita Lokhandate
  Jan 13, 2015 @ 20:02:05

  Ce soricei grasuti stau pe acolo se vede ca le merge bine 😀
  Nu s-a ridicat mortu’ sa ciocneasca un pahar cu clientii ??

  Reply

 2. floryflory
  Jan 08, 2015 @ 17:24:36

  Hilda, schimba titlul. Pune “socante” in loc de “bizare”. :))
  4. Iac! Limba?! (cand am citit mancam cartofi prajiti…nu prea mai arata apetisanti…)
  5. Acest lucru ma revolta. Nu sunt de acord cu omorarea animalelor pentru a le manca. Stiu ca organismul uman are nevoie si de carne, dar cred ca se pot gasi inlocuitori: cum ar fi ciupercile. 😀
  7. Care vrea portia mea de cartofi? Nu imi mai este foame….

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: