15 detalii despre Bollywood care te vor pune pe gânduri


Bollywood are fără îndoială un caracter special. Cu toată strălucirea și controversele, este mereu în prim plan în mass-media. Dar uneori, te poate lua prin surprindere. Iată câteva informații care te vor pune pe gânduri:

1. Fatma Begum a fost prima femeie regizor al Bollywood-ului. A debutat cu filmul Bulbul-e-Paristan în 1926.

camera

getty

2. Poveștile care circulă cu privire la punctualitatea lui Amitabh Bachchan au ajuns în istorie. Dar știați că de multe ori era atât de punctual încât deschidea porțile studio-ului Filmistan deoarece ajungea mai devreme decât portarul? 

Amitabh Bachchan

3. Waheeda Rahman a jucat atât ca mamă, cât și ca iubită alături de Amitabh Bachchan. În ‘Adalat’(1976), ea a fost jumătatea lui, iar în Trishul (1978), a interpretat-o pe mama acestuia.

Waheeda Rehman

4. În ‘Rang De Basanti’, Rakeysh Mehra a reușit să filmeze toate cântecele în așa fel încât să nu fie nevoie ca actorii să ”cânte” în nici una dintre ele. Într-adevăr, un scop greu de atins.

Rang De Basanti

Sulekha

5. Compozitorul Naushad, care a dat muzica pentru filme ca Baiju Bawra și Mother India, a fost prezentat familiei viitoarei soții ca fiind croitor și asta din cauză că cinematografia nu era văzută cu ochi buni în acea perioadă. Ironic este că la propria nuntă au răsunat hit-urile pe care chiar el le compusese (din filmul Rattan).

Naushad

6. Înainte să devină actor, Sunil Dutt lucra ca și crainic la Radio Ceylon și a vrut să o intervieveze pe Nargis. Interviul a trebuit anulat fiindcă nu a fost în stare să rostească nici măcar un cuvânt în fața ei. Mai târziu, a lucrat cu ea în Mother India (1957), s-au îndrăgostit pe platoul de filmare și s-au căsătorit.

Sunil Dutt

7. Numele de familie a lui Hrithik Roshan este de fapt Nagrath. Tatăl său, Rakesh Roshan, a preluat prenumele tatălui său (bunicul lui Hrithik) și l-a transformat în nume de familie. De aici a rezultat Hrithik Roshan.

Hrithik roshan

guardianlv.com

8. Aamir Khan provine dintr-o familie respectată: predecesorul său este nimeni altul decât Maulana Abdul Kalam Azaad (om de litere și politician cu rol important în lupta pentru independență – 1888-1958). Aamir este strănepotul lui Azaad.

Maulana Abdul Kalam azad

9. Marea vedetă din India de sud, Rajanikanth, nu a rostit niciodată expresia ‘yenna rascala, mind it!’. Shahrukh Khan a folosit-o pentru prima dată în Om Shanti Om.

Rajnikanth

iDiva

10. Devika Rani a fost prima actriță de la Bollywood care a avut o diplomă în cinematografie. A fondat celebrul studio Bombay Talkies Ltd în Mumbai, alături de soțul ei, Rai, și era de asemenea strănepoata lui Rabindranath Tagore.

Devika Rani

rediff

11. Filmul lui Raj Kapoor ”Mera Naam Joker” a avut nu una, ci două pauze. Nimic surprinzător, având în vedere că avea o lungime de 255 minute (aproape 3 ore).

Raj Kapoor

tumblr

12. Filmul lui Aamir Khan, Lagaan, a avut cel mai mare număr de actori britanici din distribuție dintre toate filmele de la Bollywood. Se pare că recordul nu a fost încă depășit.

Lagaan

imgarcade.com

13. Kaho Naa Pyaar Hai și-a adjudecat un loc în Cartea Recordurilor în 2002 pentru performanța de a câștiga cel mai mare număr de premii pentru un film de la Bollywood: un total de 92 de distincții.

Hrithik Roshan

imgkid.com

14. Străbunicul lui Kalki Koechlin a fost inginerul șef care a supervizat construcția Turnului Eiffel. Se numea Maurice Koechlin și a avut în grijă și construcția Statuii Libertății.

Kalki

15. Akshay Kumar, Arbaaz Khan, Salman Khan și Anil Kapoor au refuzat rolul lui Ajay din filmul Baazigar din cauza caracterului negativ. Rolul a fost jucat de Shahrukh Khan. Restul e istorie.

Baazigar

dailyalbum.com

 

 

Sursa: AICI

4 Comments (+add yours?)

 1. Ankita Lokhande
  Dec 24, 2014 @ 16:36:36

  Nr 15 m-a dat pe spate sa refuze atatia actori rolul lui Ajay un film superrb, printre care si sallu :-))Poate daca accepta isi pastra si el mai multi fani…
  Cat de obsedat poate sa fie Amitabh nu am stiut asta pana acum…
  Un articol foarte frumos si tine-o tot asa succes

  Reply

 2. iuly
  Dec 22, 2014 @ 10:43:56

  Foarte interesant articolul. 😀
  Legat de nr.9, ce inseamna “yenna rascala, mind it”?
  La nr. 11, la tine si pe imdb scrie ca filmul dureaza 225 minute, dar cand am descarcat filmul imi arata ca dureaza doar 182 de minute. Unde e diferenta? Sau am eu ceva mai prescurtat?
  Si la nr. 15, oare cate filmeau facut Kajol si Shahrukh Khan impreuna? Formeaza un cuplu foarte bun. 🙂

  Reply

  • Hedwig Silver
   Dec 22, 2014 @ 12:28:36

   nr 9: bănuiesc că e o maltratare a englezei: you rascal, mind it!
   nr. 11: dacă te uiți pe utube unde e pus tot filmul, e 2h și 58 de min.; porbabil ai o variantă mai scurtă
   nr. 15: ddlj, kkhh, mnik, karan arjun, baazigar, k3g, duplicate și nu știu dacă mai era ceva… sper să mai joace împreună, dar în ceva ca lumea, nu porcării moderne

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: