Sărbători: Ziua Independenței


În fiecare an, pe 15 august, indienii sărbătoresc ziua în care s-au eliberat de jugul britanic și au reușit, după mai bine de două secole de stăpânire, să poată afirma că sunt liberi.

Independența s-a câștigat cu sângele multor eroi, dar și prin pierderea multor vieți nevinovate care nu aveau nici un amestec în această luptă.

Cu toate că, în principiu, este un motiv de bucurie, substratul tragic nu ar trebui ignorat. În noaptea de 14 spre 15 august 1947, când Jawaharlal Nehru anunța public la radio că India se va trezi sub un nou soare, Pakistanul împlinise deja o zi de existență. Milioane de oameni au pierit în încercarea de a ajunge în țara care se potrivea cu religia lor: musulmanii în Pakistan, hindușii în India. Ziua Independenței marchează astfel nu numai un prilej de mândrie națională, dar și un moment de tristețe profundă, o pată neagră în istoria modernă.

Așa cum și noi organizăm vaste manifestații de 1 decembrie, similar, indienii au parte de parade militare, de discursuri politice, dar și de multă distracție.

Jai Hind!

Profit de ocazie să urez tuturor românilor ce poartă nume derivate din numele Sfintei Fecioare un ”la mulți ani”! Fie să aveți o viață plină de lumină!

7 Comments (+add yours?)

 1. Ankita Karmarkar
  Aug 29, 2014 @ 07:31:16

  astazi este sarbatoarea ganesh chaturhi asadar ce pot sa spun ganpati bapa moriya!! 😀

  Reply

 2. Ankita Karmarkar
  Aug 29, 2014 @ 07:25:17

  scuze s-a pus playlistul 😦 uite aici

  Reply

 3. Carmen
  Aug 16, 2014 @ 14:08:55

  Jai hind! Ceacia Nehru ,da sunt bucuroasa ca am aflat despre o personalitate asa de interesanta…..imi plac patriotii reali…

  Reply

 4. Raicovici Claudia
  Aug 15, 2014 @ 16:02:14

  Jai Hind! o singura problema ar fi la ei despartirea Pakistanului cu India acest lucru a adus o multime de  efecte negative asupra acestei tari 😦

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: