Filmul săptămânii: JOLLY LLB (2013)


valabil pentru săptămâna 22: 28 aprilie-4 mai 2014

Cu scuzele de rigoare pentru întârziere, vă propun să urmăriți o comedie care are și o latură serioasă, reușind să se ridice dintre acele filme care nu fac altceva decât să pună artiștii într-o lumină proastă: de maimuțe fără minte care se dau în spectacol.

Am fost plăcut surprinsă să-l descopăr pe Ashad Warsi în poate cel mai bun rol al său, de avocat stăpânit de a dorința de a da lovitura, de a deveni star peste noapte în breasla sa. Nu mai e nevoie să ne imaginăm că e duce de pe o zi pe alta și că nu e tocmai priceput în meserie, ci mai degrabă genul care se bazează pe atenții. Face parte din categoria celor care vor să urce pe scara socială fără prea mare efort și implicit pe spatele altcuiva.

Este interesant să asistăm la transformarea personajului din cineva superficial care i-a totul în derâdere într-un individ pentru care dreptatea contează cel mai mult. Dreptatea trebuie atinsă cu orice preț, mai cu seamă atunci când este în joc viața oamenilor simpli care nu beneficiază de fonduri financiare fără fund. Războiul pe care Jolly îl declară corupției, nedreptății, minciunii se concretizează în critica acidă pe care filmul îm aduce societății contemporane unde tot ceea ce contează este banul. Dacă deții suficiente teancuri de bancnote, poți învârti pe oricine pe degete. Jolly își dorește ca acest obicei împănântenit să dispară mai ales în sistemul juridic, unde oameni care au distrus familii și curmat vieți sunt achitați din ”lipsă de probe” care este expresia sinonimă cu ”banii au ajuns unde trebuie”.

Deși inițial tentat să o ia pe căi neortodoxe, Jolly se alătură într-un final adevărului și dreptății, împins fiind de cei dragi. Iar efortul său este răsplătit, reușind să-și împlinească scopul cu succes. Ajunge un om căutat de mass-media, cu salariu stabil, respectat de oamenii simpli pentru îndârjirea sa de a lupta împotriva corupției și ”nepotismului”.

Războiul pe care îl duce împotriva celui mai vestit avocat, T. Rajpal, și împotriva absurdității sistemului juridic este acerb și merită urmărit pentru că este presărat cu momente comice și replici acide, cu subînțeles. Sper că vă va face la fel de multă plăcere ca și mie să-l urmăriți!

jollyllb2

2 Comments (+add yours?)

  1. carmen
    May 01, 2014 @ 10:34:16

    imi e dor de un film bun, mi-a placut recenzia putem capata un link unde sa il vizionam? multumesc

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: