Cu și despre indieni – comedii engleze & americane


Dacă nu știți de ele încă, vi le recomand cu mare căldură; sunt super haioase, pline de glume care te fac să te doară burta de râs, iar actorii sunt simpatici foc. E vorba despre două seriale de comedie (sitcom-uri) unul mai vechi, englezesc și altul american, ceva mai recent.

1. Mind Your Language (1977-1979; 1986): are 4 sezoane și prezintă povestea unor imigranți care se străduie din răsputeri să învețe engleza pentru a se putea descurca în Marea Britanie; printre ei, Ali, Jamila și Ranjeet. Nu e plin de umor tipic britanic, ci unul mult mai sănătos și accesibil. E un perfect exercițiu și de limbă engleză pentru că reunește o grămadă de accente: engleza cu accent indian, german, chinez, japonez, grec, maghiar, italian, francez, spaniol și desigur britanic (cu subgrupele sale). Se găsește integral pe utube dacă bine îmi amintesc. Iată un exemplu:

2. Outsourced (2010-2011): din păcate a avut doar un sezon, dar m-am distrat de minune urmărind aventurile unui american care a fost trimis în India în interes de serviciu. Pe acesta cred că-l găsiți doar din surse mai neortodoxe.

PS: dacă mai știți vreunul care se încadrează în acest gen, nu ezitați să lăsați un comentariu 😀

2 Comments (+add yours?)

  1. Catalina
    May 02, 2014 @ 16:25:29

    Buna! Acum am descoperit si sectiunea aceasta a blogului tau. Iti recomand si filmul Outsourced in cazul in care nu l-ai vazut. Stiu si de serial, dar eu am vazut prima data filmul, probabil a fost realizat dupa serial…:) O zi buna!

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: