Filmul săptămânii: KISNA – THE WARRIOR POET (2005)


valabil pentru săptămâna 13: 17-23 februarie 2014

kisnawarriorpoetposter

O poveste încărcată de istorie, de ura hindușilor pentru englezi, dorința de libertate, mândria britanică, bunătatea indiană, ospitalitatea locală, divergențe de opinie, trădare, sacrificii.

Într-o Indie care pregătea un război împotriva străinilor de a căror stăpânire s-a săturat, un indian și o englezoaică se îndrăgostesc. Doar că o asemenea dragoste era de neconceput în acele vremuri mai ales în contextul unei revolte iminente.

Băiatul, domn fiind, se oferă să o scape pe domniță de pericolele ce o pășteau dacă rămânea într-o Indie care fierbea din ce în ce mai puternic de la o zi la alta. Desigur, lucrurile nu puteau fi atât de simple: fiecare avea pe altcineva sortit să-i devină jumătate după socotelile familiilor. Acum nu doar că trebuie să evite obstacolele puse în cale de situația administrativă, dar vor lupta și împotriva familiilor la început și a preceptelor societății mai apoi. Peripețiile prin care trec sunt numeroase și e interesantă de observat schimbarea de atitudine a celor doi tineri.

Muzica este divină, iar filmul merită urmărit pentru că ne transportă într-o lume de care aproape că am uitat: o Indie măcinată de nemulțumire și dornică de libertate. Mi-a plăcut tare mult de Vivek Oberoi în acest rol.

FILMUL îl găsiți integral AICI!

Advertisement

6 Comments (+add yours?)

 1. Geo
  Feb 22, 2014 @ 23:47:25

  Este prima oara cand vad filmul saptamanii la timp si nu raman in urma. Frumoasa poveste, frumos film, il recomand si celor care nu l-au vizionat inca.

  Reply

 2. Constance Pop
  Feb 18, 2014 @ 18:45:18

  Nu am vazut acest film, dar imi doresc foarte mult sa il vad. Cat mai curand posibil, imi voi face timp, pare foarte interesant din descrierea ta. Multumim mult!

  Reply

 3. carmen
  Feb 18, 2014 @ 16:47:34

  Mie mi-a placut teribil de mult filmul. deosebit as zice. si mie mi-a placut cum a jucat Vivek Oberoi in acest film. L-am vazut de doua ori si cand o sa am dorinta de a revedea un film bun o sa il mai revad cu placere. Un film cu adevarat bun e cel pe care ori de cate ori il revezi iti face placere, la fel ca si cand recitesti o carte buna. Din pacate timpul parca intra la apa si gasim din ce in ce mai rar astfel de momente cand sa ne rasfatam cu astfel de placeri…

  Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: