Filmul săptămânii: ARADHANA (1969)


valabil pentru săptămâna 6: 30 decembrie 2013-5 ianuarie 2014

Pentru că am pășit într-un an nou și proaspăt, m-am gândit să propun și un film vechi, drag multora (cred): și anume Aradhana (Vandana).

De la poveste, până la melodii și actori, e unul din filmele foarte dragi mie. Sharmila Tagore are un talent aparte de a transmite atât de mult prin atât de puține cuvinte.

Și pentru că am supărat pe cineva atunci când am rugat să nu se detalieze prea multe în comentarii (în cazul filmului Dhoom 3), promit solemn că nu se va mai întâmpla la nici un film. Aștept așadar părerile voastre cu privire la Aradhana; eu nu mai am nimic de adăugat tocmai fiindcă pe lista mea e un film fără cusur.

Profit de ocazie să vă urez un an nou plin de împliniri, bucurii, sănătate și liniște în case, înțelegere și toleranță! La mulți ani!

10 Comments (+add yours?)

  1. Ankita Karmarkar
    Aug 19, 2014 @ 13:44:30

    hedwing ti-as propune ca urmatorul film al saptamanii sa fie ramayya vastavaiya este pur si simplu uimitor si cred ca o sa faci o recenzie a filmului superba

    Reply

  2. gabita raican
    Aug 19, 2014 @ 13:16:36

    “Aradhana”, 1969 , a rulat in cinematografele din intreaga Indie mai mult de 100 de saptamani.Acest film a facut din tanarul actor Rajesh Khanna, idolul natiunii.Barbati,copii,bunici,mame si bineinteles fete, au fost hipnotizati de-a dreptul de magia si de tandretea creata de “Fenomenul indian”(cum a fost numit de revista Stardust la acea vreme).A avut o expresivitate si o usurinta in a transmite trairi si emotii cu totul speciala.
    “Mere sapno ki rani” a fost inregistrat separat de catre cei doi actori din rolurile principale.Rajesh Khanna a inregistrat partea lui in acel decor mirific si dupa 2 saptamani Sharmila Tagore(care a trebuit sa termine un alt film) a intregit scena intr-un vagon pe platoul de filmare.
    “Roop tera mastana”, scena plina de pasiune din jurul focului intr-o noapte ploioasa, a fost ‘turnata’ dintr-o singura dubla, ceea ce a reprezentat primul record de acest gen din istoria cinematografiei indiene(si aveau ceva vechime in bransa chiar si in 1969!).Dupa vizionare,un critic renumit, a declarat ca Rajesh Khanna poate face dragoste cu o femeie pe ecran, fara a o atinge , in mai multe moduri decat se regasesc in ‘kamasutra’.
    Incepand cu ‘Aradhana’ ,timp de 4 ani, la posturile de radio si televiziune din India s-au difuzat constant si cu precadere doar melodiile picturizate de Rajesh Khanna si cantate ,in majoritate ,de Kishore Kumar.
    In Romania a fost difuzat in cinematografe in 1975. In Constanta, la vremea aceea ,toti copii cantau cu la-la-la ‘mere sapno ki rani’.
    Pentru mine, filmul Vandana, a fost ‘dragoste la prima vedere’ : de actori,de limba, de port, de India. L-am vazut (sa nu razi!) de 42 de ori! De atunci nu am ratat nici un film indian de la cinematograf. Era una din putinele distractii pe care le aveam . Din pacate, de la Revolutie incoace nu ni le mai permitem nici p-astea ,un bilet fiind destul de scump. Noroc cu internetul!

    Reply

    • Ankita Karmarkar
      Aug 19, 2014 @ 13:43:25

      l-ai vazut de atatea ori incat ai putea sa ne faci un reuma al filmului:)) intr-adevar este un film pe cinste si daca ai avut atata timp ca sa-l viionezi de atatea ori si eu m-am uitat la un film de 22 de ori se numeste ramayya vastavaiya din 2013 este un film superb

      Reply

    • Hedwig Silver
      Aug 20, 2014 @ 10:29:35

      ce înseamnă să iubești un film 😀
      și nu voi râde, din contră, voi aplauda faptul că l-ai urmărit de atâtea ori!

      Reply

  3. Ankita Karmarkar
    Aug 19, 2014 @ 07:00:37

    am vazut filmul si mi-a placut la nebunie mai ales melodia pe care ai postat-o ,o parte din melodia asta am gasit-o si in rab ne bana di jodi in melodia phir milenge chalte chalte 😀

    Reply

  4. Geo
    Jan 04, 2014 @ 10:27:47

    Un film frumos, care probabil ca a fost un mare hit la vremea lui. Dupa cum ai spus, Sharmila Tagore are un talent deosebit. Printre actorii cunoscuti din acest film, de mine cel putin, mai e si Farida Jalal. Pe dansa o regasim intr-o alta ipostaza fata de filmele cu care ne-a obisnuit in ultimul rand, jucand mai mereu rolul de mama.

    Reply

  5. carmen
    Jan 01, 2014 @ 21:36:59

    multumesc , tocmai am terminat de vizionat. superb merita declarat filmul saptamaii . foarte frumos si sensibil.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Hedwig's Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading