Filmul săptămânii: DHOOM: 3


valabil pentru săptămâna 5: 23-29 decembrie

Lansez articolul puțin mai devreme deoarece s-ar putea să nu fiu acasă la începutul săptămânii.

Mi-am zis că dacă tot urmează sărbătorile de iarnă, să vin cu un film special pentru rubrica ”filmul săptămânii” și anume

DHOOM: 3.

dhoom-3-8v

RUGĂMINTE: Dacă ați apucat să vedeți deja filmul, vă rog să nu comentați detaliile. Am să evit și eu acest lucru și am să vă rog și pe voi să faceți la fel pentru a nu le fura bucuria de a-l urmări celor care nu l-au văzut. Mulțumesc pentru înțelegere.

Filmul este spectaculos vizual! Foarte multe efecte speciale pe metru pătrat, coregrafie foarte bine punctată și energie debordantă. Dacă sunteți fanii genului, o să fiți încântați de magnitudinea scenelor de acțiune/urmărire.

Am două mari reproșuri la adresa creatorilor:

 1. Exagerarea scenelor de acțiune: înțeleg perfect că le place să uimească spectatorii, să îi lase cu gura căscată, însă lui Newton nu i-a picat degeaba mărul în cap, legea forței gravitaționale chiar există și oamenii nu zboară, cu atât mai puțin mașinile sau alte vehicule de mare tonaj.
 2. Imaginea poliției și polițiștilor: dacă cineva mai reproșează Poliției Române că are angajați incompetenți, ar trebui să vadă cam cum se descurcă polițiștii din Chicago în acest film. Aș avea multe de comentat, însă am promis să evit detaliile. Ceea ce din nou nu am înțeles este rolul lui Ali (Uday Chopra) în toată povestea – mult prea de umplutură.

Ceea ce m-a impresionat în mod extrem de plăcut au fost întorsăturile de situație. M-am bucurat nespus că pe parcursul filmului nu o dată am putut exclama ”nu creeeeeeeeeed!!!” și nu vorbesc de scenele suprarealiste de acțiune. Scenele acrobatice sunt de vis, însă pentru mine a fost ușor deranjant faptul că erau multe tăieturi, adică o scenă să spunem în care se roteau artiștii dura căteva secunde după care se roteau în altă poziție iar vreo 5 secunde și tot așa. Însă îmi dau seama de ce a fost nevoie de un astfel de procedeu așa că departe de mine gândul de a-i critica. Este minunat ce au realizat și au tot respectul meu!

Muzica în schimb m-a dezamăgit complet. Singurul cântec interesant este ”Malang” – un Goran Bregovic sufit, cum l-aș descrie (îmi aduce aminte de tarafurile românești pe alocuri).

Concluzia mea este că merită văzut fără vreo urmă de îndoială! Este impresionant și o alegere excelentă pentru o iarnă gri… Eu i-aș da 4 stele aurii! (voi mai actualiza postarea probabil după ce oamenii vor avea șansa să-l vadă)

La noi se lansează pe 10 ianuarie 2014. Pentru întrebări legate de lansare, apăsați AICI.

Aștept și părerile voastre.

12 Comments (+add yours?)

 1. Scorpya Cristina
  May 29, 2016 @ 09:41:59

  Wow, cred ca sunt singura care avea asteptari maxime de la acest film si a plecat maxim de dezamagita de la cinema! Chiar am inteles de ce tot Bollywood-ul intreba “Katrina Kaif, jaoca in Dhoom 3″… Exceptand momentul cheie, restul, mult prea previzibil si cu mult sub Dhoom 2! N-am crezut ca va veni ziua cand voi spune, Ash a fost de nota maxima!

  Reply

 2. nykole
  Feb 15, 2014 @ 20:58:01

  unde pot vedea filmul?

  Reply

 3. Liviu
  Feb 10, 2014 @ 16:21:39

  In film este o rugaciune gen poezie,mi-o poate da cineva?

  Reply

 4. Geo
  Jan 27, 2014 @ 16:20:04

  Abia recent am reusit si eu sa urmaresc filmul pentru ca in general sunt foarte dezamagit de filmele lor de actiune dar fiind foarte asteptat, am zis sa incerc. Nu cred ca exista lege a fizicii care sa nu fie incalcata in astfel de filme iar unele personaje sunt mereu exagerate si prea pline de… personalitate, ca sa ma exprim frumos. Pot sa spun ca in filmul asta chiar m-au amuzat astfel de faze oarecum penibile. Nu e genul meu de film dar m-am uitat in primul rand pentru muzica, dansuri si coreografie. Muzica a fost mai putin la inaltime dupa prima parte dar s-au miscat bine. Ce sa mai spun despre el, e realizat bine si se vede ca au muncit la el dar nu prea a fost pe gustul meu,

  Reply

 5. iuly
  Dec 26, 2013 @ 12:17:02

  Trailerul si melodia “Malang” m-au convins ca trebuie sa vad filmul. Numai ca nu il gasesc pe internet, sau daca il gasesc nu este subtitrat. Imi poti spune, te rog, unde il pot gasi?

  Reply

  • Hedwig Silver
   Dec 26, 2013 @ 13:48:56

   de găsit, în găsești, doar că, așa cum ai spus, nu e subtitrat; pe 10 ianuarie se lansează și la noi, dar dacă până atunci nu ai răbdare, numai din sursele neortodoxe 😀

   Reply

 6. pufa1pufa2
  Dec 22, 2013 @ 10:16:38

  Nu o sa vorbesc acum despre DOOM 3 pt. ca inca nu l-am vazut.
  Mi-am dat seama ca rugamintea administratorului se refera la luuuuunga mea postare de la MNIK si imi cer scuze daca am deranjat.M-am bucurat enorm cand am vazut ideea si m-am lasat purtata de urmatorul extras ” Vom putea discuta despre actori, replici, scene preferate, comparații cu alte filme, ce vă trece prin cap.’ ‘ O sa ma limitez doar la ceva foarte succint pe viitor desi , mie , PERSONAL , nu mi se pare corect dar , este doar parerea mea personala si inteleg faptul ca trebuie sa respect regulile .
  Imi cer scuze inca o data .

  Reply

  • Hedwig Silver
   Dec 22, 2013 @ 12:07:23

   dacă asta ai înțeles din rugăminte, e mare păcat pentru că nu are nici cea mai vagă legătură! acea rugăminte se referă strict la DHOOM 3 tocmai pentru că e un film foarte proaspăt; cât despre MNIK, a împlinit deja niște anișori, deci nici nu se pune problema; sper că acum am lămurit totul 😀

   Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: