Filmul săptămânii: LAFANGEY PARINDEY (2010)


Valabil pentru săptămâna 4: 16-22 decembrie 2013

Pentru săptămâna aceasta vă propun un film mai puțin cunoscut, însă foarte plăcut și în care joacă o tânără extrem de talentată: Deepika Padukone.
Deși ar fi foarte multe scene de comentat în detaliu, am să încerc să fiu cât mai vagă pentru a nu vă răpi plăcerea de a-l urmări în caz că nu l-ați văzut.

lafangey-parindey-17a

Două personaje cu firi diametral opuse, cu așteptări diferite de la viață; cu toate acestea, sunt două moduri de a trăi în care ne putem regăsi: o viață simplă, într-un cartier sărăcăcios, în care speranța animă monotonia; genul de om muncitor care vrea să devină cineva, însă posibilitațile financiare nu-i permit; o persoană ambițioasă care atunci când își propune ceva, nici ”să plouă cu babe” și nu renunță la visul ei; perseverența, curajul, încăpățânarea, entuziasmul și optimismul o caracterizează; chiar și atunci când destinul îi trage o palmă zdravănă și sufletul îi plânge, continuă să zâmbească și are în ea puterea omului simplu ce mereu dă piept cu obstacolele vieții.
Și desigur antonimul: omul care trăiește clipa, nu ezită să încașce regulile morale ale societății pentru a-și îndeplini scopurile și nici să recurgă la căi neortodoxe pentru a-și rotunji veniturile. Se învârte în cercuri obscure, ce nu sunt străine de lumea interlopă, și printre oameni cărora nu le pasă dacă ajung să calce peste cadavre.
Ceea ce am învățat din această poveste este că e primordial să încercăm pe cât putem să fim precum un scut în fața loviturilor vieții, cu zâmbetul pe buze pentru a speria necazurile și a le pune pe fugă. Chiar dacă soarelui îi ia cam mult timp să-și descâlcească pletele, până la urmă tot și le coboară printre nori să ne lumineze calea. Indiferent de cât de mlăștinoasă e apa în care ne scăldăm, să nu uităm că norii sunt vestitorii ploii curate, ce parfumează atmosfera, redând naturii vigoarea de altă dată. Urmează-ți visul, chiar dacă totul din jur pare să conspire împotriva ta.dacă inima îți șoptește ”mergi mai departe”, fă-o fără ezitare, pregătit pentru a munci cinstit.
Dragostea urmează propriile reguli, iar persoana potrivită poate fi tocmai cea mai antipatică pe care ai cunoscut-o. Acordă o șansă omului, să demonstreze ce fel de caracter are și cum se comportă. Încearcă să te bucuri de prezent fără a face lucruri periculoase sau ilegale. Este de dorit să ieși în evidență cu binele, căci conform legilor divine/ale naturii/ ale lui Murphy, răul făcut se întoarce, la fel ca și în cazul binelui. Prietenii sunt o comoară, una neprețuită dacă sunt și cei potriviți. Înconjoară-te nu de oameni importanți sau avuți, ci de suflete nobile, chiar dacă sunt simpli vânzători.nu lupa împotriva firii; aflat în dificultate, acceptă ajutorul oferit. Cel ce suferă are nevoie de sprijin moral, emoțional și psihic și dacă nu recunoaște acest fapt.

Închei cu un citat din film: ”m-ai ajutat să văd cu inima…” și cu speranța că vă va face la fel de multă plăcere să (re)vedeți acest film precum mi-a făcut mie.

Aștept părerile voastre!

2 Comments (+add yours?)

  1. Scorpya Cristina
    Jun 07, 2016 @ 11:13:07

    Tocmai ce am revazut aseara filmul… poetic! Mai ales daca tinem cont de dansul de final! Asa ma oftica ca Neil este vazut cam rar prin filme, intr-adevar si cand joaca in ceva isi lasa ampreta, dar as vrea mai mult!

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: