India Untouched


Un documentar răvășitor…

Nerecomandat celor sensibili

3 Comments (+add yours?)

 1. Maria
  Aug 23, 2013 @ 14:25:41

  Ce trist..singurul lucru care imi vine in minte e dragul nostru Victor Hugo care spunea ca acolo unde nu e invatatura, nu e lumina si apare intunericul. Unde apare intunericul, incolteste pacatul si societatea cu toate ametelile si nebuniile ei nu face decat sa ii apese si sa ii zdrobeasca pe acesti “paraziti” fara de carte. Inca nu am urmarit decat o mica parte din documentar, dar pare dramatic. Asta e adevarata Indie ! Nu artificiile si praful in ochi pe care il arunca filemele indiene ca o incercare de a face realitatea sa para mult mai dulceaga si adevarul sa se piarda in intuneric, sa nu-l mai vada nimeni. Asa se traieste in India si fiind o tara cu o populatie asa mare problemele sunt, sigur,de necontrolat chiar daca sa zicem ca guvernul ar avea un minim de interes, dar coruptia, mizeria, birocratia..totul e pe dos .Dramatic ! Srk are insule prin Dubai si nu-si mai satura fundu de atata lux, Mukesh Ambani e ca diavolul pe pamant locuind in casa aia nesimtit de luxoasa etc. Probleme si iar probleme ! India ridica intodeauna semne de intrebare si de exclamare ! Un ametitor joc nuante adanci, misterioase !

  Reply

  • Hedwig Silver
   Aug 24, 2013 @ 12:49:37

   părerea mea este că situația se aplică fiecărui stat din lumea asta; nu putem spune că numai India suferă enorm și că de fapt ea e o mare țară de snobi și săraci lipiți pământului fără carte; generalizările și concluziile pripite nu ajută cu nimic; același lucru l-aș spunea spune despre draga noastră Românie… o mizerie și o țară de proști (pentru că, pentru alții, asta suntem noi, deși nu sunt de acord cu astfel de viziune)… ar fi multe de spus… dar mă opresc aici. concluzia mea este că ceea ce nu vedem și nu trăim tindem să credem că nu există.

   Reply

   • Maria
    Aug 24, 2013 @ 16:21:55

    Ai dreptate, eu personal, sper din tot sufletul ca sa ajut macar pe oamenii care sunt mai aproape de mine, pe care-i iubesc si sa ma simt cu constiinta impacata ca nu traiesc degeaba pe pamantul asta si ca fac si eu ceva marunt pt Dumnezeu ! Sa aiba grija Dumnezeusi de India si de toata lumea !

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: