Un invitat de onoare la FLLS


Săptămâna aceasta de lucru a fost una de pomină. Masteranzii de la Studii Religioase, anul I și II, din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București s-au bucurat de prezența domnului profesor Narinder Mohkamsing de la Universitatea din Leiden, specialist în filosofie indiană și hinduism.

Au fost o serie de cursuri introductive pe care dânsul le-a susținut la București;  ne-a vorbit despre apariția și evoluția hinduismului, evoluția zeilor de-a lungul timpului, diversele lor reprezentări și funcții, precum și modul în care este perceput hinduismul în prezent.

Au fost niște zile tare plăcute pentru mine, aflându-mă în prezența unui excelent vorbitor de hindi.

 Pe acestă cale, îi mulțumim doamnei profesor Madeea Axinciuc persoana care a facilitat venirea dânsului în țara noastră (fără de care sunt convinsă că acest lucru nu s-ar fi materializat); eu le mulțumesc și celorlalți profesori ai noștri care ne-au susținut mereu, tuturor colegilor din anul I și II și în același timp și generațiilor precedente pentru atmosfera minunată.

Nota bene: prelegerile s-au desfășurat numai pentru masteranzii de la Studii Religioase, fiind vorba de un program de învățământ.

2 Comments (+add yours?)

  1. carmen
    Apr 27, 2013 @ 19:09:03

    cand ai timp poate ne impartasesti si noua unele lucruri interesante din ce ai auzit si pe care consideri ca ar fi bine sa le stim si noi. Sau poate faci o rubrica in revista ta si ne scrii acolo.

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: