Filme indiene 2012: KAHAANI (review)


kahaani

ACȚIUNE: E un film destul de întunecat, în care domnesc nesiguranța, confuzia și disperarea. O căutare febrilă care pare să nu se mai termine, presărată cu asasinate, intrări prin efracție, eludări la muchie de cuțit a doamnei cu coasa – că tot e acceptul pe femeie și figura maternă.

Ritmul e alert, uneori nebun. E ca atunci când te-ai rătăcit pe străduțele întotrtocheate al unui oraș arab sau în mahalalele unei metropole indiene și după ore epizante de căutări  într-o căldură toropitoare dintr-o dată simți că nu mai ai aer, iar senzația de sufocare se accentuează cu fiecare secundă ce trece.

Cam cu senzația asta – de sufocare – rămâi la finalul poveștii când toate ițele se deznoadă, drumurile se întâlnesc și vălul se ridică. Punctul culminant îți taie respirația; cineva trebuie să-ți aducă aminte să închizi gura, să nu intre vreo muscă și să ”mori” înainte de deznodământ.

Vidya Balan a crescut enorm în ochii mei prin personajele interpretate în ultima perioadă. Respect!

MUZICĂ: Predomină muzica bengaleză (logic). Vocea baritonală a lui Amitabh Bachchan e un deliciu pentru oricine. Albumul însă nu mă atrage mai deloc.

1 Comment (+add yours?)

  1. Scorpya
    Feb 08, 2013 @ 22:24:50

    Destul de previzibil in ceea ce privea sarcina Vidyei. Insa povestea in sine, nici eu nu ma asteptam la acel final, desi la un moment dat, mi-a lasat impresia ca prea se trage mata de coada pentru deznodamant.

    Reply

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: